Berkelland krijgt een openbaar bijenhotel

BORCULO – Wat voor hotel? Ja, u leest het goed een bijenhotel. De gemeente Berkelland en het IVN starten binnenkort met bouw van een groot bijenhotel. “Er is een tekort aan plaatsen waar bijen hun nesten kunnen bouwen, vandaar dit gezamenlijke initiatief. Vroeger nestelden ze in huizen en muurtjes. Maar tegenwoordig zijn ze te glad en te mooi. Nu moeten wij wat verzinnen voor de bijen om sterfte te voorkomen”, laat Loes Lagendijk namens het IVN weten. Het hotel wordt naast het gemeentehuis gebouwd. De eerste stenen zijn al gearriveerd (zie foto’s en video). “We hebben al heel wat materiaal verzameld. ProWonen was de eerste leverancier”, lacht Lagendijk. ”Ze stellen oude dakpannen beschikbaar die vrijkomen bij de sloop in Borculo en Neede.” Binnenkort gaan de partijen het hotel bouwen en inrichten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3754]

 

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Berkelland krijgt een openbaar bijenhotel”

  1. wat leuk, het is belangrijk om de bijen een nieuw onderkomen te geven….hoop dat het nieuwe bijenvolk zich hier prettig voelt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven