Bijzondere Taptoe: Ode aan Jan Ribbers

BORCULO – Zaterdag 29 juni zal de 14e Borculose taptoe worden gehouden georganiseerd door de St. voor Cultuur, Sport en Spel. De taptoe zal worden opgedragen aan de initiatiefnemer en voorzitter van de stichting voor Cultuur, Sport en Spel, Jan Ribbers, die helaas vorig jaar is overleden. De organisatie is er in geslaagd om de intrada van de taptoe aan te passen naar een speciaal optreden, met een in memoriam voor Jan Ribbers. Jan Ribbers leefde voor de gemeenschap en voor de Berkel. Niet voor niets heeft de familie op de rouwkaart een tekst geplaatst over de Berkel. Deze tekst kwam uit een lied, geschreven door Arjen van Gijssel en gecomponeerd door Carina Numan, beiden uit Ruurlo.

De dirigent van muziekvereniging Excelsior uit Gelselaar heeft de muziek omgevormd van pianomuziek naar muziek voor een heel orkest. Aan het begin van de taptoe in Borculo zal Excelsior dan ook samen met Arjen van Gijssel en Carina Numan zorgen voor de speciale uitvoering van het lied “De Berkel in de Achterhoek”. De St. voor Cultuur, Sport en Spel is er tijdens een repetitieavond getuige van geweest, hoe mooi dit klinkt en is ervan overtuigd dat op deze wijze op een goede manier wordt stilgestaan bij haar voorzitter, die een grote leegte achterlaat.

Na deze uiting van respect en waardering zal de organisatie – zoals Jan Ribbers altijd wilde – weer vooruit kijken en zullen de volgende fantastische korpsen hun spetterende shows naar voren brengen: Floraband Rijnsburg, Scheepjeswolharmonie Veenendaal, Arnhemband, MacLaren Pipeband uit Venlo. De samenstelling en regie liggen ook dit jaar in handen van de Stichting Combinatie van Korpsen.

De organiserende stichting is haar sponsors bijzonder dankbaar, want zonder hen zou de taptoe niet kunnen worden gehouden. Zij is vooral dank verschuldigd aan: Hoofdsponsoren: Schuurman Schoenen, Flyer 4 You, Friesland Campina Domo, Grolsche Bierbrouwerij Nederland BV, Oldenhave Installatietechniek, Holland Pharma BV, Meilink Industriële Verpakkingen, Rietdekkersbedrijf Schepers BV, Stichting Fonds 1819 Overige sponsoren: Ami Kappers, Autobedrijf Ruesink BV, Bats Huifkarren, Business Contact Club (BCC), Body Check Sport & Healthcenter, Boomkwekerij Joh. Schutte, Borculose Ondernemers Vereniging (BOV), Buitencentrum Kerkemeijer, Chris’ Computer Solutions, Emté Supermarkt, Erfra, GMB Beheer BV, GMB BioEnergie Zutphen BV, Fam. den Hartog, Hofstede Tweewielers, ID Groen, JKB Promotie, Keurslager Rexwinkel, Multimate Borculo, Nimbus hands-on investors, Rabobank Graafschap Noord, Radio Berkelland FM, Vrumona BV, IJsboerderij ’t Dommerholt en niet te vergeten de gemeente Berkelland.

In de voorverkoop kunnen entreekaarten worden gekocht bij de TIB (v.h. VVV) aan de Hofstraat 5 in Borculo (tel. 0545-271966) en bij Tabak en Wijn en Zo (v.h. Tabakshop Neurink), Veemarkt 4 te Borculo. Ook kunnen online kaarten worden besteld via www.cultuursportspel.nl. De entreekaarten voor tribuneplaatsen kosten in de voorverkoop € 12,= per persoon en aan de kassa van het terrein € 15,=.

Kinderen tot 12 jaar mogen voor de helft van de prijs de taptoe bekijken, mits onder begeleiding van volwassene(n). Er is een tribune voor circa 1000 personen, dit jaar voor het eerst met kuipstoeltjes. Zorg dat u tijdig in het bezit bent van uw entreekaarten, want vol is vol.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven