Dominee kritisch over Have A Nice Day

EIBERGEN – Have A Nice Day: Het grootste festival van Berkelland. Niet iedereen is blij met het evenement. Dominee Struijk vertelt over zijn ervaringen. Hoogtepunt: “Vorig jaar zijn er acht kippen en een haan door de herrie overleden. Het kan een toevalligheid zijn, maar ze zijn een dag na Have A Nice Day overleden.” Zie de beelden hierboven en oordeel zelf! (video: organisatie Have A Nice Day)

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Dominee kritisch over Have A Nice Day”

 1. Bewoner op de Maat.

  Ik word onrustig van die haan iedere dag weer.
  Het luiden van die kerkklokken s morgens zo vroeg is ook geen lolletje meneer de Dominee laat die jongelui EEN KEER in het jaar toch lekker uit hun bol gaan .

 2. eibergenaar

  gewoon slopen dat openlucht theater is de buurt ook blij met name ouderen die wonen in het naast appartementen complex.

 3. De dominee is niet onwelwillend t.o.v ons festival. Hij geeft echter aan dat hij er zelf onrustig van wordt. Daarnaast betreuren wij het feit dat er vorig jaar 8 kippen door stress zijn gestorven.

 4. Het openluchttheater is een theater en geen herriefabriek zo die tegenwoordig wordt gebruikt. De overlast gaat nog km. ver over de Berkel.
  Jan drukt zich nog zo fatsoenlijk uit dat het wel pr lijkt voor de N.Day.
  Laat de organisatie zich ook eens ontfermen over de After Day om de gemeente hier niet mee op te zadelen.

 5. Ben er zelf ook een aantal keren geweest op dit festival, en het is echt een top feest met een erg goede sfeer.

  Jammer dat deze meneer er zo’n last van heeft, maar misschien kan hij een keer een dienst geven in de blow-up church die er vorige keer was 🙂

  En ze hebben ook heel veel bosjes en struiken redelijk kort gesnoeid waardoor het geluid er nog beter door naar buiten kan, is een geluidswal/schern geen oplossing?

 6. Het is jammer dat de schuld bij openluchttheater word neer gelegd.
  vroeger was het niet zo’n probleem
  en rond om de openluchttheater stonden ook niet zoveel woningen .
  ze hadden dat ook nooit moeten toe laten om zo dicht bij theater te bouwen (foutje bedankt)

 7. Het is altijd weer hetzelfde liedje, niet alleen in Eibergen maar ook in andere plaatsen. Mensen komen van buitenaf, gaan ergens wonen en gaan zich vervolgens beklagen over reeds bestaande voorzieningen in een gemeenschap. Daar is in de loop der jaren al heel veel mee kapot gemaakt.

  Dat HAND in de loop der jaren is gegroeid staat daar geheel los van. Het festival voldoet elk jaar aan alle eisen die door de gemeentelijke overheid wordt gesteld. Dan praat ik ook over geluidscontroles, die er steeds weer zijn.

  Ik zal zeker niet ontkennen dat de basgeluiden van HAND bij de omwonenden door merg en been zullen gaan. Maar dit festival is maar één dag per jaar. Kun je nou niet dat ene dagje (of althans een groot deel van die dag) gewoon je vertier even ergens buitenaf – ver van je huisje vandaan – zoeken? Door het geklaag van een enkeling kan zo maar het plezier van plm. 3.000 personen worden verloren gaan.

  Verder wordt gesteld dat het openluchttheater op de verkeerde plek ligt. Als er één theater op een mooie plek ligt, dan is het wel het Eibergse openluchttheater (ons sportpark is b.v. een voorbeeld van hoe het juist niet zou horen te zijn), dat ooit door de Eibergenaren zelf van de slopershamer is gered en nu door een legertje van 120 vrijwilligers draaiende wordt gehouden. Maar goed, als iemand meent om uitgerekend op die plek te moeten gaan wonen, steek dan de hand in eigen boezem.

  Blij dat ik niet naast iemand woont met een haan, die 365 dagen per jaar (!; dat is iets meer dan één dag per jaar) ’s morgens vroeg kraait en je daardoor voor dag en dauw wakker maakt. Een hanen- en kippenren hoort niet in een dorp. Als je het over verkeerde plekken hebt …

 8. Gewoon mee leren leven 🙂 En anders misschien een optie op de dominee en zijn vrouw een weekendje weg cadeau te doen als have a nice day is(incl. de kippen)

 9. Snap best dat mensen er last van hebben en een mens klaagt wat. Ben al lang blij dat eibergen een een feest kan organiseren in het muziek theater en in het mooie park daar voor. Heb zelf een paar jaar het geluid in het theater gedaan en dit was voor de zondag mis…..dat ging ook best hard maar daar hoorde je nooit wat over. Als de Dominee slim is maakt ie gebruik van hand om mensen te bereiken en van wat hij negatief vind een positief iets te maken. De kippen kunnen ook wel een dagje naar binnen toch.

 10. Deze kruik gaat net zolang te water tot hij barst. De koepel is destijds niet gebouwd voor evenementen als Have a nice day. Door het dreunen van de muziek van dergelijke evenementen desintegreert het bouwwerk langzamerhand. Als er geen maatregelen genomen worden dondert de koepel op een gegeven moment tijdens zo’n optreden in elkaar.

 11. Sjonge jonge wat kunnen we toch klagen met ons allen… Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren van muziek en 1 maal per jaar kunnen mensen die van dance muziek houden genieten van dit prachtige evenement. Misschien moeten we bij ons zelf eens ten rade gaan of we iets positiever in het leven kunnen gaan staan. En ach als je er echt zo’n last van hebt ga je een keer wat leuks buiten huis doen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven