‘Duchenne Heroes Dag’ bij fietswinkel

BORCULO – Goossens organiseert op zaterdag 29 juni aanstaande een themadag ter ondersteuning van kinderen die lijden aan de spierziekte Duchenne. Bij de winkel aan de Korenbree wordt onder het motto ‘Duchenne Heroes Dag’ van 10.30 uur tot 14.30 uur een outdoor cyclingmarathon verreden op speciale sporthometrainers. De opbrengst komt ten goede aan Duchenne Parent Project, een organisatie die is opgericht door ouders om het wetenschappelijk onderzoek naar genezing of behandeling te versnellen.

Iedereen die kan fietsen, wordt van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze bijzondere fietsmarathon. Deelnemers worden automatisch sponsor van het evenement: voor deelname aan de hele marathon van 4 uur lang wordt een bijdrage van minimaal 25 euro gevraagd. Meedoen per uur kan ook, tegen een bijdrage van minimaal 10 euro per uur. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via [email protected].

Duchenne Heroes Dag is ook bedoeld om aandacht te besteden aan Duchenne Heroes, een meerdaagse internationale mountainbiketocht voor het goede doel. De tocht vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 21 september. De route leidt door België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Drie van de deelnemers aan de komende editie − de achtste alweer − worden gesponsord door Goossens Borculo: Robert Mulder, Simon Oevering en Raymond Koeleman.

Duchenne spierdystrofie komt vooral voor bij jongens. Rond hun twaalfde kunnen ze vaak al niet meer lopen. De spierkracht blijft afnemen tot ze niet meer zelfstandig kunnen eten, zich niet meer kunnen aankleden en ’s nachts tot wel acht keer omgedraaid moeten worden. Uiteindelijk verzwakken ook de ademhalingsspieren en de hartspier. Dat maakt de ziekte dodelijk: vaak worden de jongens niet ouder dan dertig jaar.

Goossens Borculo is een van de grote fietswinkels in de Achterhoek, met honderden fietsen en zeer veel onderdelen, kleding en accessoires op voorraad. Naast de fysieke winkel heeft Goossens ook een drukbezochte webshop.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven