Nieuw spektakel: The Proms van Borculo

BORCULO – Met optredens van The Proms van Borculo beleeft De Weerkom’n Dagen in Borculo een primeur. Het gevarieerde culturele festival krijgt daarmee een speciaal tintje. De Weerkom’n Dagen worden gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 juni. Het sfeervolle evenement in het bruisende Berkelstadje is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. De gezellige sfeer en het gemoedelijke karakter verklaren het succes. Koren, muziekgroepen en solisten verzorgen optredens op de Markt in Borculo. Dat gebeurt zowel zaterdag als zondag vanaf twee podia tussen 12.00 en 18.00 uur. Belangstellenden nemen traditiegetrouw plaats aan typisch Duitse biertafels, maar er is ook de mogelijkheid een dansje te maken.

Op zondag komt dit jaar een bijzonder gezelschap in actie. Onder de naam The Proms van Borculo zullen 150 tot 200 gelegenheids muzikanten voor een waar spektakel zorgen. ”Ik zag een soortgelijk initiatief op internet langskomen. Het kwam uit het buitenland en had gelijk mijn aandacht”, vertelt één van de organisatoren Dick Meilink van de SPB. ”Dat bracht me op het idee om een soortgelijk optreden in Borculo tijdens de Weerkom’n Dagen te arrangeren.”

Op een plein begint één persoon met een instrument en naarmate de tijd verstrijkt komen er steeds meer muzikanten in actie. Ook zangers sluiten zich uiteindelijk aan. Het dient als voorbeeld voor Borculo waar een soortgelijke activiteit zal plaatsvinden, waarbij er steeds meer muziek ontstaat. Belangstellenden mogen zich aansluiten en meedoen. The Proms van Borculo verzorgen optredens op zondag 30 juni van 12 tot 12.30 en van 15.00 tot 15.30 uur. Maar er valt nog meer te beleven. Deelnemende artiesten en groepen zijn: Care for Music, De Berkelzangers, Songs 4All, de Stormvogels, Poor John, Antjes Showorkest, Sjors & Sjimmie XXL en de Grolse Hofzangers.

Tijdens de Weerkom’n Dagen zijn verder zowel zaterdag als zondag de winkels geopend en is er een grote ‘Parijse’ markt eveneens van 12 tot 17 uur met ruim vijftig kramen en stands. Op zondagmiddag is er tussen 12 en 14 uur een speciale autoshow van Fiat 500. Er zullen minstens 110 van deze bijzondere auto’s te bezichtigen zijn op het terrein bij het gemeentehuis. Daarna maken ze een toerrit door de Achterhoek.

Op zaterdagavond gelijk na de Taptoe (dat zal zijn vanaf 21.30 uur) is er een groot feest op het marktplein met live muziek. De formatie ‘Don’t shoot the Pianoplayer’ fungeert daarbij als smaakmaker. In de pauze is er een dj. Alle activiteiten in het kader van de Weerkom’n Dagen zijn gratis toegankelijk.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Nieuw spektakel: The Proms van Borculo”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven