Open dag bij melkveebedrijf in Eibergen

EIBERGEN – Melkveebedrijf Te Biesebeek organiseert aanstaande vrijdag een open dag. Iedereen is welkom om het nieuwe boerenbedrijf te bewonderen. De oude stal uit 1975 voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De boxen waren te klein, de roosters waren te glad en met 90 koeien was de stal overvol geworden. Bedrijfsopvolger Erjan en zijn ouders Jan Willem en Bea te Biesebeek hebben daarom een nieuwe 0-6-0 stal met 140 ligboxen gebouwd welke voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij.

De koeien liggen in diepstrooisel-boxen gevuld met een stro/water/kalkmengsel. Hiermee deed de familie Te Biesebeek in de oude stal al positieve ervaring op. In de bedrijfsvoering van de familie Te Biesebeek wordt weidegang toegepast. Sinds 25 februari wordt er gemolken met twee MR-S1 robots van BouMatic Robotics. Deze robots sluiten de koeien niet van de zijkant maar tussen de achterbenen aan. Dit levert voordelen op het gebied van koeverkeer, dierwelzijn en bescherming van het robotsysteem.

Het systeem is compact en eenvoudig te bedienen. In de stal is een ventilatiesysteem van buizen aangelegd waarmee de schone lucht uit de melkkamer naar de bedieningskamer van de melkrobot wordt verplaatst. De stal is grotendeels voorzien van de emissie-arme Patent Comfort vloer G2. In de doorsteken en bij de wachtruimte voor de robots ligt een Patent Comfort vloer G3.

Bezoekers worden verzocht deze open dag niet in bedrijfskleding te bezoeken. De open dag is op 28 juni van 13:00 tot 20:00 uur. Adres:  Mts. Te Biesebeek – Hagensweg 2 – 7152 BR – Eibergen.

Foto’s Te Biesebeek:
[nggallery id=3818]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Open dag bij melkveebedrijf in Eibergen”

  1. Melkrobot na tien jaar vervangen door melkstal

    Wim Staal uit Berkhout (N.-H.) vergelijkt een robot met een ‘flapdrol van een melker’. „Van een melker accepteer je niet dat bepaalde koeien niet of niet goed zijn gemolken. Bij een robot wel.” Toen zoon René kenbaar maakte het ouderlijk bedrijf te willen overnemen, verrees er een nieuwe stal met daarin een swingover melkstal. De melkstal kostte evenveel als één robot, terwijl ze voor hun veestapel in de toekomst vier robots nodig denken te hebben. „Van het verschil in jaarkosten tussen die vier robots en de melkstal, kan ik gemakkelijk een melker betalen.”

    http://vimeo.com/37565254

    http://vimeo.com/37520183

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven