Ruurlose (honden)held (10) in zonnetje

RUURLO – Ingezonden door Metha van der Wouden-Velthoen (Ruurlo): ”De 10-jarige Samuel Velthoen uit Ruurlo bedacht zich geen moment toen hij afgelopen dinsdag een hond zonder eigenaar zag rondscharrelen. Er stond geen naam op zijn halsband. Samuel speelde en knuffelde met het dier, maar na een paar minuten rende deze de straat (Hazelnoot) uit. Samuel rende naar binnen voor wat hondenkoekjes, en vond de blonde golden retriever enkele straten verder terug. Aan de halsband zonder riem nam hij de enthousiaste hond mee naar huis.

Hij gaf hem water te drinken, en een stok en tennisbal om mee te spelen. Na rondvraag in de buurt, en een telefoontje naar de dierenambulance kon de hond met de gelukkige eigenaar uit de Sophialaan worden herenigd. Deze had uren eerder het dier al als vermist opgegeven, nadat hij uit de achtertuin was ontsnapt. De eigenaar was Samuel zeer dankbaar voor zijn goede daad.

Samuel is gek op dieren en vooral op honden. Het liefst had hij zelf een hond, maar hij is ook dol op de twee katten van het gezin. Samuel Velthoen heeft een autisme spectrum stoornis, en hij is heel pienter. Zijn ouders en zus zijn erg trots op hem.”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Ruurlose (honden)held (10) in zonnetje”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven