Pasgeboren kalfje gered op Twenteroute

kalfje-beterEIBERGEN – Een kalfje heeft maandagmiddag 24 juni tegen 14.30 uur voor enige opschudding gezorgd op de N18. Het pasgeboren dier – nog maar enkele minuten geboren – ontsnapte uit een weiland op de boerderij van de familie Leerink (aan de Slotmansweg) en rende de drukke weg op. Een automobilist bedacht zich geen moment en redde het kalf. Ooggetuige Anne Berentsen op Twitter: ”Man stopt z’n auto en haalt net op tijd een kalfje van de Twenteroute. Held!” Henk en Dinie Leerink: “We zijn de redder heel erg dankbaar. Het had ook anders kunnen aflopen. Het kalfje was nog maar net geboren en wilde al van zijn vrijheid genieten”, lacht Dinie. ”Door de hectiek zijn we vergeten de gegevens van de mensen op te schrijven. Daarom zijn we op zoek naar de redders. Volgens mij komen ze uit Eibergen.”

Henk: “Ongelofelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het kalfje is zelfs over een grote sloot gesprongen.” De moeder was – na de geboorte en tijdens reddingsactie van het ‘N18-kalfje’ – nog niet klaar met afkalveren. “Er kwam er nog één, het is dus een tweeling geworden.” Op dit moment gaat het goed met het ‘N18-kalfje’. “We hopen dat de redders zich melden”, zegt Dinie. De reddingsactie vond plaats bij de watertoren in Eibergen.

Bent u ook ooggetuige? Heeft u foto’s of een video? Mail dan naar [email protected].

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3815]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Pasgeboren kalfje gered op Twenteroute”

  1. Boertje ut Ruurlo

    Inderdaad, bij mij is ook wel eens een koe ontsnapt, maar een pasgeborene dat gebeurd bijna nooit. Grappig verhaal.

  2. Mijn ouders (Hans en Elly Reinderink) al een bedankje gehad van de familie Leerink (n18 kalfje).

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven