Berkelruiters verzorgt dressuurweekend

EIBERGEN – Het dressuur weekend van 12 tot en met 14 juli zal dit jaar weer in haar ‘oude’ vorm worden neergezet, met 10 dressuurringen op een groot wedstrijdterrein dat achter ons eigen oefenterrein ’t Wievenveld ligt, aldus Joke Klumper, voorzitter van PC & LR De Berkelruiters. Dit dressuurweekend wordt traditioneel het tweede weekend van juli georganiseerd.

Op vrijdagavond kunnen verenigingen deelnemen aan de afdelingsdressuur voor vier- en zestallen. Op deze avond rijden 4 of 6 ruiters als team een dressuurproef. Een groot aantal verenigingen uit de regio nemen deel aan deze wedstrijd, die tevens een van de selectiewedstrijden is voor de Gelderse Kampioenschappen 2013.

Op zaterdag en zondag worden de individuele dressuurproeven in de klasse B tot en met Z2 verreden voor zowel de paarden als de pony’s. Naast deze reguliere wedstrijd, zal er op zondagochtend 14 juli in een van de dressuurringen een diploma en wedstrijdochtend worden georganiseerd door het Nederlandse Fjorden Stamboek. Deze rubriek is een officiële wedstrijd waaraan alleen ruiters met een Fjord, ingeschreven bij het stamboek, mogen deelnemen.

Tijdens deze drie dagen komen zo’n vijfhonderd combinaties in actie. De wedstrijden zijn op vrijdagavond van 18:00 tot 21:00 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Iedereen is welkom op het oefenterrein van De Berkelruiters aan ’t Wievenveld 3 in Eibergen en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.berkelruiters.nl.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Berkelruiters verzorgt dressuurweekend”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven