Boeren in ’t Loo zijn rommelmakers zat

EIBERGEN – Zo weer een klus voor wijkagent Geertjan Sloots… Boeren in ’t Loo zijn de rommel langs de Berkel en in de weiden zat. “Het is voornamelijk afval van vissers. Ze laten de rommel na het vissen gewoon liggen. Ook gooien ze lege flessen en ander rotzooi bij ons in de wei. Elke keer moeten we het opruimen.” Maar dat is volgens de boeren niet het ergste. “De koeien kunnen het opeten en er ziek van worden. We hopen dat de politie in actie komt en de rommelmakers op de bon slingerd.” Het meeste afval is te vinden tussen Brinkweg en de Holterweg.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Boeren in ’t Loo zijn rommelmakers zat”

 1. Ah kijk! Het boeiende takenpakket van Sloots, dat onder meer bestaat uit het knuffelen van hangoorkonijnen en het bekeuren van jochies zonder vispas, wordt nu uitgebreid met papierprikken. Ik kon de uitspraak ‘een echte vent wordt geen agent’ nooit zo waarderen maar heb nu toch mijn twijfels…

 2. @Jansen,

  Niets beters te doen dan domme reacties plaatsen?
  We zullen de vissers vragen hun rotzooi bij jou in de tuin te dumpen…

 3. Heren.

  Erg jammer dat jullie deze vervuilers VISSERS noemen.
  Ik ben al meer dan 20 jaar fanatiek sportvisser en zie dit helaas ook gebeuren.
  Van de week heb ik zelfs nog foto`s geschoten bij de berkel stuw thv het muldershuis van ernstige vervuiling.
  Vaak word deze vervuiling toegebracht door onze oostblokse vrienden en door jonge knaapjes die van huis uit niet geleerd hebben hun zooi op te ruimen.
  Begin 2013 heeft de hengelsportfederatie het nachtvissen aan de berkel weer toegestaan met al deze gevolgen van dien!
  Jammer dat er misbruik van word gemaakt door mensen die zich visser noemen!
  Gevolg dat wellicht volgend jaar deze vrijgeving weer terug word gedraaid.
  Dit alles ten koste van de ECHTE visser.
  Mijn advies is dat de controles vele malen strenger worden en dat de boetes geschaald worden onder zware millieu vervuiling met zeer hoge geldboetes of zelfs celstraffen.
  Jammer dat de politie alleen maar druk is met flitsen en parkeerboetes schrijven en aller domme bezigheden.
  Dit is immers minder arbeids intensief en levert meer geld op.
  Ik kan me de iritatie van boeren dus heel goed voorstellen want dit plastic en dergelijk is inderdaad schadelijk voor vee maar helaas ook voor vissen en gevogelte aan de waterkant!

 4. Paar weken geleden, ben ik daar langs heen gelopen. Of jullie hebben massaal opgeruimd of jullie hebben weinig troep, maar als je vanaf de oude spoor brug naar de Stokkers brug loopt, ligt veel meer zooi. En ter verduidelijking zijn andere hekken misschien een nog betere oplossing dan de wijk agent laten stropen naar afval langs de Berkel. En anders de gemeente aanschrijven, maar een agent erop zetten, gaat erg ver.

 5. Jammer dat generaliseren, de meeste vissers hebben een vispas en zijn gewoon professioneel bezig. Ze doen afval in hun eigen zak en nemen het mee naar huis. Neemt niet weg dat er ook veel NIET Nederlanders vissen die de kroam laten liggen en dan wordt het ineens alle vissers. Dus ik zeg al dat afval, is van ALLE buitenlanders 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven