Borculose boekenmarkt bestaat 20 jaar

BORCULO – De Borculose Boekenmarkt beleeft een bijzondere mijlpaal. Op vrijdag 19 juli staat de 20e editie van het evenement voor boekenliefhebbers op het programma. De organisatoren laten het jubileum niet onopgemerkt voorbij gaan. ”De standhouders krijgen een Achterhoeks cadeau”, vertelt Ria Lusink die samen met Fred Geerligs en Gerrit Urbaan verantwoordelijk is voor de organisatie van de markt.

De Borculose Boekenmarkt is uitgegroeid tot een vaste waarde. Professioneel, kleinschalig en sfeervol. Het is de kracht van de activiteit. Met 45 kramen en 20 handelaren uit het hele land valt er genoeg te beleven op de markt die duurt van 10 tot 17 uur. Plaats van handeling is de Weverstraat in het hartje van Borculo. De Boekenmarkt in Borculo wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Borculo (SPB) onder de vlag van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV).

Het concept bevalt de organisatoren uitstekend. Standhouders en belangstellenden zijn enthousiast over het brede aanbod van kwaliteitsboeken, waarbij soms heel verrassende vondsten worden gedaan. De markt is ieder jaar gelijk volgeboekt. De organisatie houdt het bewust kleinschalig en werkt zelfs met een wachtlijst. ‘We zouden meer stands kunnen verhuren, maar dat willen we niet. Dat zou ten koste gaan van de formule’, verklaart Fred Geerligs. Liefhebbers kunnen zoeken uit duizenden boeken in allerlei genres.

Het gaat om jeugdboeken, romans, strips, themaboeken, streekromans, crimes, geschiedenis en natuurlijk literatuur. Accordeonist Henk Landkroon uit Neede zorgt voor een vrolijke noot. De Borculose Boekenmarkt wordt gecombineerd met de finish van de Fietsvierdaagse, die eveneens op de Markt is geprojecteerd.

’s Middags is er vanaf 14.30 uur een optreden van gezelligheidskoor Efkes Anders, ter opluistering van de slotceremonie van de Fietsvierdaagse.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven