Brandweer blust brand langs Buursebeek

dsc06610RIETMOLEN – De eerste natuurbrand (zomer 2013) is een feit in Berkelland. Zondagmorgen tegen 11.55 uur moesten de spuitgasten van Neede richting de Buursebeek om een brand te blussen. Langs de beek – ter hoogte van de Mentinksweg in Rietmolen – stond maaisel en een deel van de oever in brand. Een buurtbewoner zag rook en waarschuwde de hulpdiensten. De spuitgasten hebben het vuur bestreden. De oorzaak van de brand is niet bekend. “Het kan een stukje glas zijn maar ook een sigaret is mogelijk. Mensen moeten met dit weer heel alert zijn. Je ziet dat er zo brand kan ontstaan”, laat de brandweer weten. Oja, onze reporter was erg jaloers tijdens het incident, twee kanoërs konden het spektakel van een paar meter afstand aanschouwen (zie foto’s). ”Dit maak je niet vaak mee. De dames komen met een leuk verhaal thuis”, zegt Roy Nijman.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3852]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven