Corsogroepen laten hun ‘geheimen’ zien!

BELTRUM – Wat gebeurt er allemaal achter de schermen bij Festunique? Hoe worden de corsowagens gemaakt? Welke technieken passen de bouwers allemaal toe? Hoe ziet een bouwplek eruit? Wie zijn de drijvende krachten van de groepen? Hoe is de onderlinge sfeer? Reporter Roy Nijman krijgt antwoord op deze vragen.  Hij gaat – met en zonder burgervader Bennie te Veluwe – op bezoek bij de wagenbouwers uit Beltrum. Hij filmt het reilen en zeilen rondom Festunique en plaatst dit op Youtube. Het eerste bezoekje zit er al op (zie hieronder). Deze week nam Nijman een exclusief kijkje bij de Vikings. De winnaar van vorig jaar is weer druk aan het bouwen. “Het is vooral lachen, gieren en brullen. Wat een humor hebben ze in Beltrum”, grapt Nijman.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven