ExxBenT is klaar voor nieuwe uitdaging

mg_4615-02EIBERGEN – Het zijn stuk voor stuk doorgewinterde rockers die het klappen van de zweep kennen. ,,Sterker, sommigen lopen nog altijd met de striemen op hun rug, haha,”, zegt Harry Mol uit Eibergen. Nadat hij jarenlang op pad ging met de Oxx Band is er nu een vervolg op deze roemruchte Achterhoekse dialectformatie: ExxBenT. Gitarist Harry Mol en zijn muzikale maatje zanger Henny Boeijink hebben tijdens hun jarenlange dienstverband bij de Oxx Band alle uithoeken van Gelderland en ver daarbuiten gezien. De band met Achterhoekse dialectteksten, die meerdere cd’s heeft uitgebracht, maakte furore met uitbundige optredens: inclusief kettingzagen, vuurspuugshows en strippende dames. Na ruim dertig jaar hield de band er echter in 2011 mee op.

,,Maar zoals zo vaak”, zegt zanger Henny Boeijink, ,,kruipt bij muzikanten het bloed waar het niet gaan kan. Het begon weer te kriebelen, waarop we weer bij elkaar zijn gaan zitten.”

Daarop begon een speurtocht naar nieuwe muzikanten. ,,En die hebben we gevonden”, zegt Harry Mol. ,,Robbert de Herder op bas, die eerder met Sixpack op het podium stond, drummer Wilco Zoethout – bekend van Bull-It en Chaingang – en gitarist Bob Roos, die eerder met The Marshalls alle uithoeken van ons land aandeed. Hele ervaren jongens, die precies willen wat wij voor ogen hebben: strakke muziek met Achterhoekse teksten met veel show en een vleugje ongein.” De afgelopen maanden dook de nieuwe formatie de oefenruimte in. ,,Er zullen heus nog wel enkele Oxx-klassiekers voorbij komen, maar voor de rest timmeren we zoveel mogelijk met nieuw werk aan de weg. Het vizier is duidelijk op de toekomst gericht.” Voor de komende tijd staan er meerdere optredens in de agenda. Bij onder meer De Stier in Eibergen en Vally’s in Neede.

,,Met een geheel nieuwe band. Maar het publiek zal er ongetwijfeld nog wel wat van merken dat twee van ons jarenlang deel uitmaakten van de Oxx Band. Die afkomst zullen we zeker niet verloochenen. We zullen dan ook af en toe nog wel eens een stevige knipoog naar het verleden maken. Maar voor de rest willen we vooral met nieuw werk aan de weg timmeren. Waren we met de Oxx Band een begrip in de hele Achterhoek, met ExxBenT koesteren we dezelfde ambities. Oxxiaanse optredens, maar dan in een ander jasje.”

De bandleden van ExxBenT komen uit Eibergen (2), Neede, Lichtenvoorde en Haaksbergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven