Fietstocht door Nederland voor goed doel

foto-goed-doelREKKEN – ”Het is de bedoeling dat we heel Nederland rondfietsen met een fiets inclusief sponsorkar. Onze tour, die langs de grenzen van het land zal gaan, start 2 augustus vanuit Rekken. We hopen ongeveer 140 kilometer per dag te fietsen. We leggen ruim 1300 kilometer af. Het geld wordt gebruikt voor verbetering van het onderwijs in Ethiopië.” Rekkenaar Maarten Hartemink zal de fietstocht samen met een maatje afleggen. Als pabostudent ging Maarten in 2009 mee op onderwijsexpeditie in Kenia. Na deze geweldige ervaring besluit hij dit jaar als begeleider van pabostudenten mee te gaan op eenzelfde onderwijsexpeditie, maar nu in Ethiopië op 12 oktober 2013. Destijds hield Maarten een flessenbonnenactie bij Sanders Supermarkt.  Het enthousiasme en de betrokkenheid van veel klanten staat hem nog goed bij. Nu heeft hij een sportief doel (Edukans) gesteld om een mooi bedrag bij elkaar te fietsen.

Edukans betrekt Nederlandse scholieren, studenten en docenten bij internationale samenwerking. Edukans bereikt inmiddels 370.000 leerlingen in Nederland met acties als de Onderwijsexpeditie, Schoenmaatjes en Going Global. Al deze jongeren worden door de acties bewust van het feit dat niet ieder kind op deze wereld naar school kan gaan. En dat zij er samen met Edukans wat aan kunnen doen. In tijden van crisis moet er ook veel aandacht blijven voor goede doelen.” Maarten spreekt uit ervaringen die hij heeft met stichting Edukans. Tijdens de onderwijsexpeditie worden projecten bezocht waar het geld verantwoord en duurzaam wordt geïnvesteerd.

Met de onderwijsexpeditie van stichting Edukans krijgen studenten de kans om samen met studenten in Ethiopië ervaringen en aspecten van het onderwijs te delen. Maarten denkt nog met regelmaat terug aan de trots, passie en het doorzettingsvermogen van de Keniaanse studenten. We brengen veel naar het ontwikkelingsland, maar leren er zelf ook veel van. De ervaring geeft je als leerkracht echt handvaten om het onderwijs hier in Nederland ook te verbeteren. Betrokkenheid voor je medemens, dichtbij en veraf is voor Maarten een mooi voorbeeld hiervan. Het begint voor ieder kind dichtbij de eigen sociale kring en verbreedt zich steeds verder. Op een positieve manier draagt de onderwijsexpeditie bij aan de betrokkenheid met kinderen die in mindere omstandigheden leven. Zo leren kinderen in Nederland hoe ze op een sociale en betrokken manier moeten omgaan met de medemens dichtbij, maar ook veraf zoals bijvoorbeeld in Ethiopië.

De wielertenues worden gesponsord door kinderdagverblijf Berend Botje. Een aantal dagverblijven wordt tijdens de tocht ook aangedaan. De kinderen krijgen informatie over Edukans in Ethiopië en voeren vervolgens activiteiten uit om geld in te zamelen. Daarnaast sponsoren bedrijven het project van Maarten. Zij krijgen een vermelding op de fietskar. Op de onderstaande website kunt u uw steentje bijdragen aan de Edukans-fietstocht. Deze website bevat ook informatie over de projecten waar het geld o.a. heengaat. Tijdens de onderwijsexpeditie kunt u middels persoonlijke verhalen van studenten en foto’s volgen waar uw donatie terecht komt.

De fietsactie komt ook op deze website. Regelmatig plaatsen de fietsers een update met daarbij foto’s van de plaatsen waar ze komen. http://maartenhartemink.inactievooredukans.nl/ U kunt uw donatie ook rechtstreeks storten op het volgende rekeningnummer: t.n.v.: M. Hartemink o.v.v. OE Ethiopië bankrekeningnummer: 323417426.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven