Berkelland vertrekt nu startersleningen

BORCULO – Starterslening voor de koop van een bestaande woning tot 175.000 euro Starters op de woningmarkt, in de leeftijd tot en met 40 jaar, kunnen nu een lening krijgen voor de koop van een bestaande woning tot 175.000 euro (verwervingskosten = aankoopbedrag + bijkomende kosten). Vanaf 1 augustus kan deze lening bij de balie van de Publiekswinkel in het gemeentehuis worden aangevraagd. Het is voor starters moeilijk om een passende koopwoning te bemachtigen. De starterslening kan een beperkte bijdrage leveren aan doorstroming op de koopwoningmarkt.

De gemeente stelt een half miljoen beschikbaar voor het verstrekken van startersleningen via de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten ( SVn). De maximale starterslening bedraagt 25.000 euro. In combinatie met de rijksbijdrage kunnen ongeveer veertig starters van het budget gebruik maken. Wie het eerst komt, die het eerst maalt! De leningen worden met Nationale Hypotheek Garantie verstrekt.

Op het moment dat het maximale bedrag van een half miljoen is bereikt, worden er geen startersleningen meer verstrekt. De starters betalen de eerste drie jaar geen rente en aflossing. Na 3 jaar gaan de starters wel rente en aflossing betalen. Op woensdag 17 juli is er in het gemeentehuis  een informatiebijeenkomst voor specialisten, zoals makelaars en hypotheekadviseurs.

Zij kunnen hun cliënten dan optimaal informatie verstrekken over de starterslening. Meer informatie  is te vinden op de website van de SVn: http://www.svn.nl/producten/Starterslening/Berkelland

 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Berkelland vertrekt nu startersleningen”

  1. tuurlijk weer berkelland, hoe werk je mensen opnieuw in de schulden….als je al geen lening van de bank kunt krijgen, hoezo dan wel van de gemeente??? De bank verstrekt niet voor niks geen lening.
    Er zijn in Berkelland trouwens genoeg woningen te koop voor een “prikkie” je moet alleen de moeite nemen om deze woningen op te knappen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven