Jongen gepakt met openstaande celstraf

BORCULO – De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Gaswal in Doetinchem een 16-jarige jongen aan uit de gemeente Berkelland . Toen na een serie van onwaarheden en een mislukte ontsnappingspoging zijn identiteit boven water kwam, bleek hij nog 42 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben.

De knaap reed op een snorfiets in de Grutstraat. De agenten lieten hem stoppen om het een en ander te controleren. Hij kon op verzoek geen rijbewijs tonen terwijl hij deze wel zei te hebben. Hij kon zich niet legitimeren en had ook niets anders bij zich waarmee hij dat kon. Controle van de snorfiets wees uit dat deze op naam van iemand anders stond dan welke hij had opgegeven aan de agenten. Ook bleek de snorfiets niet te zijn verzekerd.  De verdachte gaf aan dat zijn identiteitsbewijs in een kroeg een eindje verderop zou liggen.

De agenten boden aan mee te lopen naar die kroeg. Tijdens deze wandeling ging hij er als een haas vandoor maar werd direct gevolgd door de twee agenten die op hun bike waren. Zij raakten de verdachte kwijt maar een collega met zijn hond bood de oplossing. De hond vond de gezochte knaap weggedoken in het hoge gras en kon alsnog worden aangehouden. Op het politiebureau werd duidelijk wat de reden was van al dat gelieg. Hij bleek nog 42 dagen te moeten zitten toen duidelijk werd wie hij werkelijk was.

Naast de 42 dagen kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs, het niet bij zich hebben van een ID-bewijs en het opgeven van een valse naam. Hoe het met de snorfiets zit moet nog verder worden onderzocht.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven