Programma van het Ganzekuuk’n festival

Door Redactie op 02-07-2013

GELSELAAR – Het Ganzekuuk’n festival in Gelselaar nu voor de 6e keer op 5 en 6 juli. Dit gemoedelijke festival, midden op een weiland vlakbij het dorp, heeft popmuziek en cultuur als thema. Deze mooie mix wordt gecompleteerd door gezelligheid, de inzet van veel vrijwilligers en een goede sfeer. Het festival is daarnaast laagdrempelig en toegankelijk voor een breed publiek. De twee festivaldagen zitten boordevol actie: de kinderen van de basisschool presenteren hun project, beginnende popbands uit de regio doen een professioneel optreden. En maar liefst drie gerenommeerde topbands treden op beide dagen op.

In het kort: Vrijdagavond 5 juli en zaterdagavond 6 juli: Beat It, Boh Foi Toch, DJ Bacchie en Poor John op de Ganzenweide. Zaterdagmiddag 5 juni: Optredens jonge startende popbands uit de regio. Het meest verrassende onderdeel van het festival omdat het enthousiasme van de beginnende bands aanstekelijk werkt. Bandjes als You R, Stereo Type, Breen Storm en Mainline zouden wel eens de grote namen van de toekomst kunnen worden.. 2. Vrijdagavond 5 juli vanaf 20.00 uur: Beat It en DJ Bacchie trappen Ganzekuuk’n Festival af! 1. Beat It en DJ Bacchie op vrijdagavond in Gelselaar. Energiek, aantrekkelijk, high-performance met daarbij een niet te evenaren visuele show van internationale allure….Dat is de openingszin van de site van de band Beat It.

Beat It belooft met hun optreden die ze “The Music Maxperience” noemen entertainment op topniveau. En de verwachting is dat de band dit in Gelselaar ook gaat doen. De bandleden hebben grote projecten achter hun naam staan en hebben gerenommeerde artiesten begeleid. De meeste leden van Beat It hebben hun wortels in de voormalige formatie Beethoven. De zes sprankelende persoonlijkheden gecombineerd met een wervelende lichtshow en luxueuze sound DJ Bachhie tenslotte is een bekende DJ uit de regio die het festival opluistert met hedendaagse hits en beats. 2. Poor John en Boh Foi Toch op zaterdagavond in Gelselaar.

Voor de tweede keer op rij wegens succes en op verzoek van velen: Boh Foi Toch. Dit jaar zal Boh Foi Toch het Ganzekuuk’n Festival op de zaterdagavond afsluiten. Deze heren uit het oosten zullen er alles aan doen om de bezoekers van het Ganzekuuk’n Festival een onvergetelijke en welverdiende herinnering mee te geven.

De tweemans formatie Poor John speelt ook op het festival. Twee zeer getalenteerde broers besluiten op een dag een bandje te gaan beginnen….. Gitaren en versterkers worden zelf gebouwd en het drumstel is ook geen doorsnee exemplaar. De een is de drummer, bassist en zanger. De ander is gitarist, zanger en speelt mondharmonica. Rock ’n Roll uit de jaren ’60 en ’70 komt voorbij.

3 Zaterdagmiddag 5 juli: Optredens beginnende popbands 14.00 tot 17.00 uur. Live optredens van zo’n 8 beginnende popbands uit de gemeenten Berkelland, Zutphen en Hof van Twente. Voor sommige bands hun eerste optreden met professioneel licht, geluid en publiek! Deze bands met de meest jonge popmuzikanten zullen hun nieuwe talent laten horen.

Het meest verrassende onderdeel van het festival omdat het enthousiasme van de beginnende bands aanstekelijk werkt. Bandjes als You R, Stereo Type, Breen Storm en Mainline zouden wel eens de grote namen van de toekomst kunnen worden..en daar is nu gratis en volop van de genieten op het festival.

Verder op de zaterdagmiddag: stormloopbaan voor de kinderen, kindertheater, optreden van koor SosJaal, eten en  drinken.

Reacties

Hey Roy ga hier ook eens een leuk filmpje maken. Ipv alleen maar in Neede en Eibergen!

Henk | 04-07-13 | 22:06

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Nicole Tekent (Koopman) laat u zien hoe een pasteltekening wordt gemaakt in Het Filter op Natuurpark Kronenkamp
NEEDE - Altijd al willen weten hoe een tekening met pastelpotloden wordt gemaakt? Op vrijdagmiddag 10 februari van 14.00 tot 16.00 uur is Nicole ......
Lees verder »

Genomineerden Beste Boek Achterhoek en Liemers bekend
BERKELLAND - Wat is het Beste Boek van Achterhoek en Liemers dat in 2022 is uitgebracht? De vijf genomineerden voor de titel zijn bekend. Het zijn – i......
Lees verder »

Thema-avond over vleermuizen bij De Huve in Eibergen
EIBERGEN - IVN/KNNV Oost-Achterhoek houdt woensdag 8 februari een thema-avond over vleermuizen. Spreker is die avond in De Huve aan de Grotestraat 52 ......
Lees verder »

Bloemschiklessen bij Groei & Bloei Berkelland
BERKELLAND – Begin februari beginnen bij Groei & Bloei Berkelland weer de bloemschiklessen. Men hoeft geen lid te zijn van Groei & Bloei Berke......
Lees verder »

Ester van de Haar nieuwe directeur Cultuur Oost
BERKELLAND - De Raad van Toezicht van Cultuur Oost, de Gelderse adviesorganisatie op het gebied van kunst en cultuur, maakt vandaag bekend dat Ester ......
Lees verder »

Extra voorstellingen Stokkums Toneel
REGIO - Vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten, heeft het Stokkums Toneel besloten om een extra voorstelling te geven op: Vrijdag 3 & zate......
Lees verder »

Filmavond in Beltrum
BELTRUM - Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur vertoont de Commissie Ontmoeting & Inspiratie de film Lion, in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk......
Lees verder »

6 tips voor een nieuw interieur in huis
BERKELLAND - Nieuw interieur in huis kan het design nieuw leven inblazen en het laten voelen alsof de woning net helemaal opnieuw is gebouwd. Deze ze......
Lees verder »

Crescendo Neede presenteert: Thank you for the music
NEEDE - Op zaterdag 11 februari geeft het orkest van Crescendo Neede, in samenwerking met de Twentse Politie Kapel, een concert in de Grote Kerk in Ne......
Lees verder »

Jaarlijkse subsidie aanvragen dienen vóór 31 maart bij de gemeente binnen te zijn
BERKELLAND - De jaarlijkse subsidieaanvragen voor muziek, zang, dans, toneel, dorpsböke, jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, sport en vorming en educ......
Lees verder »

Geesterens Belang start met inloopspreekuur
GEESTEREN - Als dorpsbelangen vereniging heeft Geesterens Belang een tweeledig doel. Zij wil graag de tradities en de authenticiteit van het dorp besc......
Lees verder »

GroenLinks Berkelland zoekt kandidaten voor het ‘Groene Lintje’
BERKELLAND - GroenLinks Berkelland wil met het uitreiken van een Groen Lintje organisaties of mensen die zich sterk hebben gemaakt voor duurzame ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

NUB TV

Boeren feliciteren FrieslandCampina in Borculo met verjaardag


BORCULO – De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Borculo bestaat 125 jaar, wat reden was voor Achterhoekse melkveehouders om woensdagochtend langs te komen met een bloemetje én een feestelijke banner. De boeren, die als lid onderdeel zijn van het internationale bedrijf, hopen zo de banden aan te halen. “Een mooi moment vanuit de boeren die bij ons zijn aangesloten”, vindt locatiedirecteur Eric Hassink.

“We zijn hier ooit begonnen met een boterfabriek, later kaas, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot wat je nu ziet staan.” Behalve een felicitatie, was het voor de boeren een manier om de banden aan te halen. Volgens Gerbert Boenink, voorzitter van de districtsraad van het bedrijf in de Achterhoek, is dat nodig: “De verbinding tussen de leden en de mensen die hier werken is minder geworden. Vroeger werkten de zonen en dochters allemaal in die fabriek. Wij willen die verbinding terugbrengen.” De locatiedirecteur herkent het verhaal. “Ik denk dat de band in het verleden misschien wel hechter geweest is, toen was het echt lokaal gericht”, zegt Hassink. “Het bedrijf is internationaler geworden, misschien zijn we ook wel wat uit elkaar gegroeid, maar de contacten zijn nog steeds goed.” Boenink: “In een coöperatie is net als in een familie veel discussie, er zijn continu mensen die iets vinden. In globaliteit zijn mensen tevreden, maar er zijn ook zeker kritische leden, dat is goed.”

‘Gezonde toekomst’
Hoewel er vanwege de stikstofcrisis bij sommige veehouders zorgen zijn over de toekomst, ziet de fabriek de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Zuivel in zijn algemeenheid heeft denk ik nog steeds een ongelofelijk mooie toekomst”, aldus Hassink, die aangeeft dat de locatie in Borculo onder meer kindervoeding en medische producten produceert. “Die breedheid zorgt ervoor dat we echt een gezonde toekomst tegemoet gaan.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »