Scouting opa (85) en oma (79) stoppen

2013-07-13-16-54-32BORCULO – Na ruim 40 jaar is het mooi geweest, Riek en Chris Haanepen hebben op 13 juli afscheid genomen en hebben hun taak als gebouwenbeheerders beëindigd. Chris(85) en Riek(79) hebben zich ruim 40 jaar ingezet voor Scouting Borculo. Riek is omstreeks 1970 begonnen als Akela bij de Welpen van de toen nog Mc. Geachiegroep, later zette zij zich in als bestuurslid voor de Cycloongroep maar ook op regionaal niveau in het district Hamaland was zij actief. In 1991 werd Riek voorzitster van de groep, in haar tijd als voorzitster is het nieuwe clubgebouw “het Starveld” tot stand gekomen en is het oude gebouw “het Muldershuus” verbouwd.

Bij het 50 jarig bestaan van Scouting Borculo in 1995 kreeg Riek voor al haar bijdragen aan de groep en de regio het zilveren waarderingsteken en werd ze als erelid van de Cycloongroep benoemd. Chris,  haar echtgenoot zette zich al die tijd vooral in op de achtergrond, elke klus klaarde hij.  Alle spijkers en potten verf die de jaren zijn gepasseerd, hebben ervoor gezorgd dat onze gebouwen er in goede conditie bij staan. Samen waren ze elke week wel een aantal ochtenden in touw om ons te helpen, wassen, verven,  zolders  en kasten opruimen, blad blazen en de kampvuurkuil aan kant maken.

In 2008 waren ze even uit de picture, Riek kreeg een nieuwe heup. Ze gaven aan te stoppen als gebouwenbeheerders, maar ze bleken niet weg te slaan van de sprakelberg  en kwamen dus ook weer terug om allerlei klusjes te doen. Nu is er aan de lange tijd van vrijwilligerswerk dan toch een eind gekomen.

”Alle bijdragen van Riek en Chris zijn en blijven ons bij. De keer dat Riek in onze groepsraad het verschil uitlegde tussen een handdoek en een dweil, maar ook Chris die bij het opruimen van het bos een aantal leiders van een Duitse scoutinggroep aansprak. Zij lagen te zonnen op het veld terwijl hun welpen er een potje van maakten, ”Sie mussen nicht schlafen, Sie mussen Koecken!!!!”

Na een korte ceremonie op de Sprakelberg, hebben Riek en Chris een aandenken ontvangen, maar ook op de Sprakelberg gaan we ze niet vergeten. Symbolisch planten we een boom om niet te vergeten wat dit paar voor ons heeft betekend.

”De koffie staat altijd klaar (of wordt gezet) op de Sprakelberg, nu is het tijd voor jullie om te genieten en het wat rustiger aan te doen.”

[nggallery id=3872]

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Scouting opa (85) en oma (79) stoppen”

  1. dat ziet er goed uit en alle hulde voor twee van zulke ijverige mensen Ga jullie goed geniet van alles waar je tijd voor hebt nu groeten

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven