Trekzakkers gezocht voor jaarlijks festival

_HTH9210BORCULO – Zaterdag 3 augustus organiseert de stichting voor Cultuur, Sport en Spel het 7e trekzakken festival in het centrum van Borculo, van 13.00 tot 17.00 uur. Er hebben zich al weer vele harmonica- en accordeonspelers aangemeld. Verwacht wordt dat zich nog diverse vrije spelers spontaan zullen melden. Zij kunnen zich inschrijven op 3 augustus vanaf 11.00 à 12.00 uur bij Café De Gracht, Muraltplein 1 te Borculo. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Diverse harmonica(trekzakken)groepen en vele individuele harmonicaspelers zullen op verschillende locaties aan het Muraltplein, aan een deel van de weg richting marktterrein en rond om de kerk in Borculo optreden. Er zal niet van locatie worden gewisseld.

Om 16.30 uur zal aan de rand van het marktterrein, naast Etos een ‘grande finale’ plaatsvinden met zoveel mogelijk harmonicaspelers. Hiervoor wordt speciaal een tent geplaatst. Ter aanvulling zullen ook dit jaar diverse kramen worden ingericht met oude ambachten en streekeigen producten. Ook zal folkloristische dansgroep De Diekhookse Klumpkes optredens verzorgen, op muziek van een accordeon natuurlijk.

Het 7e trekzakken festival wordt mede mogelijk gemaakt door Schuurman Schoenen, de Gezamenlijke Horeca Borculo en de Rabobank Graafschap Noord. Dit trekzakken festival zal wederom een ware happening worden in het centrum van Borculo.

De vele harmonica- en accordeonspelers en de circa 25 kramen met producten en ambachten uit de streek zijn een goede extra impuls voor de toerisme en recreatie in het Berkelstadje.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven