Avondopenstelling twee tuinen in Borculo

BORCULO – Avondopenstellingen tuinen in Borculo 28 augustus van 18.00 tot 21.00 uur: Tuin familie Memelink  Ruurloseweg 6 7271 RT Borculo: In 2002 zijn wij verhuisd naar dit huis met een voortuin en een grote achtertuin, samen 750m². We hebben de tuin opnieuw ingedeeld. We hebben gekozen voor brede borders met bloeiende planten om een groot assortiment te hebben, zodat er het hele jaar in de tuin wel iets bloeit. Vooral in het voorjaar als alle bollen uitgelopen zijn, is het een kleurrijk geheel. In de winter, in januari, bloeit de toverhazelaar al. Daarom vind ik dit een prachtige  oude boom. Naast groen in de tuin, is er ook een vijvertje en enkele (kleine) fonteintjes. Door het contrast planten en water wordt de tuin iets dynamischer. Als hobby houd ik me bezig met bonsaiboompjes. Deze staan verspreid door de tuin. Enkele zijn al meer dan twintig jaar oud.

Tuin familie Gosens, Prinses Irenestraat 16 7271 GB  Borculo: Deze tuin ligt rondom het huis en is bijna 675 m². Aan de achterzijde van het huis is een terras met L vormige vijver. In 2008 heeft de tuin zijn huidige vorm gekregen, de twee hoogstam appelbomen, een sterappel en een goudrenet stonden er al in en daar waren we erg blij mee. Er stonden nog twee pruimen en twee ander appelbomen, deze zijn inmiddels gerooid omdat ze ziek waren. Daarvoor in de plaats hebben we in november 2012 een nieuwe pruimenboom en een walnoot aangeplant. Aan de voorkant van het huis staat een Mispelboom. Stukje voor stukje ontstonden de borders, rondom het grasveld en allemaal rechthoekig.

We wilden een tuin die in overeenstemming was met de vorm en de stijl van het huis. We gebruiken over het algemeen stevige planten, zoals Rudbeckia, Rode Zonnehoed, Duizendknoop en Verbena. Aan de voorkant staan de trosroos Bonica en Lavendel. Ieder jaar zaaien we weer bloeiende planten zoals Malva en Cosmea. Ook  zijn er  elk jaar weer hanging baskets en potten met Petunia, Lobelia enz.

Het achterste deel wordt gescheiden door een beukenhaag, daar is een moestuin en er staat een tuinkas. In de moestuin staan veel onbekende pluksla soorten en groenten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven