Beltrum klaar voor ‘Zomer in Gelderland’

BELTRUM – Zomer in Gelderland – de succesvolle serie live-uitzendingen van Omroep Gelderland – bezoekt op maandag 12 augustus Beltrum. Het dorp en ook de wagenbouwers van Festunique zijn er helemaal klaar voor! Want er is 1.000 euro te verdienen voor het goede doel Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB) en Beltrum kan worden verkozen tot Mooiste plaats van Gelderland.

Zomer in Geldeland-teamcaptain Edwin Bleumink heeft zijn zaakjes al goed voor elkaar. Zijn team – bestaande uit Miranda te Boome, Jasper Klein Gunnewiek, Bart Nijenhuis, Loes te Loeke, Harrie Geverink, Joop Wolterinck, Theo Helmers, Lies Scharenborg, Merel te Brake en Luke te Woerd – stortte zich de afgelopen weken bloedfanatiek op de voorbereidingen voor Zomer in Gelderland. Er liggen prachtige uitgewerkte opdrachten klaar en er staan tal van verrassingen op stapel. Daarnaast moet het team onder leiding van Edwin op maandag 12 augustus nog verschillende extra opdrachten uitvoeren. Daarbij zal regelmatig de hulp van de bevolking worden ingeschakeld.

Wanneer de verschillende opdrachten tijdens Zomer in Gelderland goed worden uitgevoerd, is er 1.000 euro voor de Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB) te verdienen. Met de 1.000 euro kan de Stichting een parachutetent aanschaffen waardoor ook bij slecht weer buitenactiviteiten kunnen worden gehouden.

Verder dingt Beltrum mee naar de titel Mooiste plaats van Gelderland. Wanneer op 12 augustus de camera’s draaien en de microfoons open gaan, zal Beltrum zich dan ook van zijn mooiste en beste kant laten zien. Duidelijk zal worden dat Beltrum een hechte gemeenschap is, waar samen veel wordt bereikt: een prachtig netwerk van kerkepaden, veel nieuwe natuur in en rond het dorp en tal van sociale en maatschappelijk doelen. Verder zal duidelijk worden dat Beltrum uitblinkt in de organisatie van geweldige evenementen die vele duizenden toeschouwers trekken. Want naast één van de grootste survivalwedstrijden ter wereld, heeft Beltrum ook Festunique in huis: het laagdrempelige kwaliteitsfestival met bloemencorso, straattheater, muziek, kermis en een gezellige braderie.

Op maandag 12 augustus worden er de hele dag radio- en tv-opnames gemaakt voor Zomer in Gelderland. Rond half 10 komen de teamleden op het plein bij elkaar. Daar krijgen zij de eerste opdracht van de radioverslaggever. Vanaf dit moment zijn de activiteiten via een liveblog ook te volgen op internet. De hele dag werkt het team samen met de Beltrumse bevolking aan de opdrachten.

Sluitstuk van de dag is de live-televisieuitzending met Angelique Krüger om 18.15 uur vanaf het Mariaplein. Het Beltrumse team van Zomer in Gelderland nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn bij de live-uitzending. Tot dan! Kijk voor meer informatie op www.zomeringelderland.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven