Carnavalskraker uit Beltrum nu al een hit!

BELTRUM – Het begon met het Schutterslied, dat Ronald van Hal een jaar of 5 schreef voor de nieuw opgerichte Beltrumse Schutterij de Wannehaves. Een paar jaar later werd het Beltrumse volksfeest opgeluisterd met een kermislied  ‘Sweet home little Beltrum’. Dit jaar viert  carnavalsvereniging De Belhamels uit Beltrum haar 44-jarig bestaan! Bij een jubilerende carnavalsvereniging hoort een jubileumlied, moet Ronald van Hal gedacht hebben. Een aanleiding die hij met beide handen aangreep. Niet veel later was het carnavalsnummer ’44 jaar Polonaise’ een feit. Het nummer heeft alle ingrediënten in zich om elke carnavalstent op de kop te zetten. “De melodie, afkomstig van de zomerhit ‘Year of Summer’ heeft zich al bewezen succesvol te zijn”, aldus de leadzanger van de Fashion Showband.

“Elke keer als we dit nummer spelen gaat de tent uit z’n plaat, het heeft een lekker belhamels karakter!” Tijdens de zomerstop van zijn band, was alle apparatuur beschikbaar om het carnavalsnummer op te nemen. Binnen een week was het nummer af, ingezongen en afgemixt. Bij een carnavalsplaat hoort natuurlijk ook een videoclip. Ook deze werd door de creatieve zanger eigenhandig in elkaar gezet. “Wanneer je de muziek voorziet van een leuke videoclip en op YouTube zet, kun je het carnavalsnummer delen via social media”.

De leden van carnavalsvereniging De Belhamels zijn apetrots dat ze nu een eigen carnavalskraker hebben. Volgens hen is het nummer een regelrechte nummer 1 hit, in Beltrum wel te verstaan! Tijdens het jubileumweekend, op zaterdag 23 november tijdens NoaberNight, wordt het carnavalsnummer live ten gehore gebracht.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven