Festunique in Beltrum krijgt hoog bezoek

BELTRUM – Kerkdorp Beltrum krijgt op zondagmiddag 1 september aanstaande hoog bezoek. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezoeken met hun Gouden Koets het dorp. Ze hebben gehoord over Festunique en willen er een kijkje komen nemen. De tour die het koningspaar eerder door Gelderland maakte, krijgt zo een verrassend vervolg. Het koninklijk paar maakt een ritje door het dorp in de beroemde gouden koets. Voor de organisatie van Festunique is de komst van het koninklijk paar een enorme eer en één van de vele hoogtepunten. Want het programma van Festunique heeft nog veel meer verrassende activiteiten in petto.

Het defilé van maar liefst elf grote dahliawagens, begeleid door muziek en figuranten, trekt twee keer en bovendien stapvoets voorbij. Op deze manier zijn de corsowagens perfect te bewonderen. Door de uiteenlopende thema’s, gedetailleerde uitwerking en creativiteit is spektakel gegarandeerd.

De hele middag zijn uiteenlopende straattheateracts met meer dan honderd artiesten in het hele dorp te bezichtigen. Dat wordt genieten van onder meer jeugdcircus Caroly, acrobatiekacts op 8 meter hoogte, trampolinestunts en een ritje in het kleinste taxibusje ter wereld. Zelfs internationale theatergroepen doen Beltrum aan: groep Knol d’Amour brengt met hun act een ode aan de aardappel.

Ook muziekliefhebbers komen tijdens Festunique volop aan hun trekken. Optreden van onder meer Texas Radio, Enge Buren, Wilson, die in het voorprogramma van onder meer Van Velzen en Miss Montreal stond, en Die Neuen Oberkrainer, staan garant voor muzikale hoogstandjes. De gezellige braderie met keukenattributen, lederwaarden en overheerlijke etenswaren mag u uiteraard niet missen. Ook de kermisattracties zijn vanaf 12.00 uur geopend.

Festunique, de opvolger van het Beltrumse Bloemencorso, mocht vorig jaar rekenen op een uiterst succesvolle primeur. Vele duizenden bezoekers kwamen op het nieuwe evenement af. Door de afwisseling van theater, muziek, corso en kermis biedt Beltrum een aantrekkelijk programma dat voor iedereen de moeite waard is.

Kijk voor meer informatie over het totale programma van Festunique op www.festunique.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven