Jeugdtuin in Eibergen groeit echt als kool

EIBERGEN – Het was voor Bert van de Berg een experiment, het oprichten van Jeugdtuin Eibergen. Op dit moment mag de Eibergenaar spreken van een succes. Zeker twintig jeugdigen en vijf vrijwilligers zijn afgelopen maanden druk geweest in de grote moestuin aan de Meidoornstraat. ”We oogsten nu volop groenten. Denk aan sla, bonen, komkommer, kool, en bieten. De kinderen vinden het prachtig.” Bert kreeg veel steun van de middenstand uit Eibergen. “Die willen we daarom ook via deze weg bedanken. De Plusmarkt, Boenders, Welkoop, Hietbrink en drukkerij Heinen hebben veel voor ons betekent.” Bert zit niet stil, hij heeft voor komend seizoen grote plannen. Hij gaat uitbreiden met een crea-ruimte en wil kids betrekken bij een nieuw dierenverblijf.

In de crea-ruimte – voormalig gebouw van Betula (ook aan de Meidoornstraat) worden op dit moment vogelhuisjes gemaakt. ”Deze ruimte is eigenlijk bedoeld voor de wintermaanden. In de tuin is dan niet veel meer te doen, maar hier is dan nog van alles te beleven.” Het ‘nieuwe’ dierenverblijf is te vinden achter autogarage Berenpas. Eigenaar Jaap Kruidenier stelt zijn dierenverblijf beschikbaar aan Jeugdtuin Eibergen. “Hier kunnen kinderen meehelpen met het verzorgen van de dieren. Het is een stukje educatie waar ze in de toekomst nog wat aan hebben.”

Jeudtuin Eibergen is nu officieel een stichting. Ze komen daardoor in aanmerking voor diverse subsidiepotjes. ”Ik had zelf niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. Je merkt dat ons natuurgerichte concept ook voor andere verengingen interessant is. Neem bijvoorbeeld de vogelwerkgroep uit Berkelland”,  aldus Van de Berg.

Afgelopen zondag hebben de jongeren samen met ouders en vrienden een gezellige BBQ gehouden in de jeugdtuin. “Het was een soort afsluiting maar meteen ook weer de start van het nieuwe seizoen.”

Eerdere bericht: Jeugdtuin in Eibergen feestelijk geopend

Foto’s Judith Wierda:
[nggallery id=3998]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3997]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Jeugdtuin in Eibergen groeit echt als kool”

  1. Back to basic ! De kinderen vanaf de basis laten zien waar ons voedsel vandaan komt en wordt bereid ! Goed initiatief van Bert en de vrijwilligers waar we graag aan meewerken. Voor de wintermaanden een keer samen erwtensoep maken ?? Wij doen mee! Leuk !!

    Gerwin Starink
    Keurslager Boenders

  2. Heel leuk om te zien…hoe hard de groenten zijn gegroeid..ik was bij de opening..wat een verschil..ga zo door..leuk

  3. super mooi!!!
    Helaas bestaan er kinderen die denken dat aardappels aan bomen groeien en melk uit de fabriek komt. Ze kijken vies als je ze verteld dat de aardappel toch echt uit de grond komt en de melk uit een koe….vies dat ze dat vinden.
    Super als er hulp nodig is om in de winter een keer een lekker stamppotje te koken met de kids bied ik mij bij deze graag aan.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven