Ouderwets oogsten en dorsen doe je zo!

REKKEN – Boeren uit Rekken en de Vrienden van de Piepermolen (Oldtimer Club Eibergen) gingen afgelopen zaterdag terug in de tijd. Rondom de Piepermolen vond het tweejaarlijkse oogstfeest plaats. Vorige week zaterdag hebben de vrijwilligers een begin gemaakt. Door de hevige regenval werd toen het evenement vroegtijdig gestaakt. Op 3 augustus werd het oogstfeest voortgezet (zie video). Het was een prachtig gezicht. Maaien met een Belgisch paard, de boel van het land halen, en ouderwets dorsen. Deze dag was ook de molen in bedrijf. Heel wat dagjesmensen kwamen een kijkje nemen tijdens het oogstfeest. Roy Nijman maakte bovenstaande video voor NUB. Op 18 augustus gaan de mannen richting Eibergen. Aan de Mallemse Molenweg wordt dan vanaf 10.30 uur traditioneel geoogst.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven