Rekkense plakfabrieken maken overuren

REKKEN – Het is op dit moment een drukte van jewelste in de Rekkense plakfabrieken. Duizenden dahliabloemen worden in de hand genomen. Eerst plukken, dan kontjes kniepen, inlijmen en als laatste op de wagen plakken. NUB nam maandagmiddag een kijkje bij wagenbouwgroep Slemphutterweg. Daar worden aankomende dagen 75.000 bloemen verwerkt. Jong en oud was in de plakfabriek aan het werk (zie foto’s en video). “Alle volwassenen hebben een week vrij genomen. Voor de meesten is dit het hoogtepunt van het jaar. Kinderen hebben het geluk dat ze nog vakantie hebben.” De bouwers gaan maandag en dinsdag door tot in de late uurtjes (2.00 uur ’s nachts). Woensdag 21 augustus trekt de wagen van Slemphutterweg door de straten. ”Dan kunnen ze onze creatie bewonderen. We houden het tot het laatste moment geheim” zegt een woordvoerder van de groep.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3976]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven