SEN is trots op nieuwe straatverlichting

NEEDE – De vrijwilligers van het zomerfeest (SEN’76) hebben maandagavond nieuwe straatverlichting opgehangen aan de Oranjelaan en Marktstraat. Het gaat om duurzame ledverlichting. Hans Niessink: ”De andere waren afgeschreven na een jaar of vijftien. In samenwerking met KMG hebben we dit kunnen verwezenlijken. Ook onze geluid en lichtverhuurder ‘Purple’ gaat meer en meer over op led. De nieuwe catering ‘De Timp’ voldoet aan MVO en tot slot onze nieuwe (bedrijvenuur)muntjes zijn afkomstig van Timmerije welke ook duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De muntjes zijn dan ook van een natuurproduct gemaakt (onder andere uit aardappel) en zijn biologisch afbreekbaar. Kortom: de SEN maakt steeds meer gebruik van de beschikbare middelen met respect voor de natuur en het milieu.” In totaal zijn er twintig masten en lampen geplaatst.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3977]

 

Deel dit artikel:

11 gedachten over “SEN is trots op nieuwe straatverlichting”

 1. de bordjes zijn mooi,moar de kermis is weer 10x niks ,ben er net even langsgefietst.terwijl een paar kilometer verderop wel mooi spul staat.vroeger liep neede overal mee voorrop ,maar nu is dat helaas omgedraaid.ik vraag me al jaren af waarom normaal niet weer een keer komt .succes verzekerd.weet niet zeker maar dat kan alwel 15 a 20 jaar geleden zijn dat die hier geweest zijn.

 2. ben voor het eerst even over de jammarkt geweest.wat een drukte dat kan ik alleen maar toejuichen.wat ik minder vond is dat ze de kermis erbuiten laten vallen.het was toch niet zo moeilijk geweest om de marktstraat totaan de kruising wilhelminastraat erbij te trekken.dan had je een mooi geheel gehad ,en de kermis mensen ook blij.nu kon je gewoon zien dat de kermis er een beetje bijhing.de oudestraat bomvol en het kermisterrein nagenoeg leeg.loop ik verder richting oranjelaan.zie ik nog meer gras groeien op de stoepen dan in de gazons.het is zo mooi geworden ,hadden ze die stoepen ook niet ff onkruidvrij kunnen maken.dikke min voor de gemeente.

 3. SEN was altijd een mooi feest.
  De laatste jaren gaat het echter hard achteruit.
  Waardeloze bands, trek je geen publiek mee.
  Hopelijk wordt het weer beter met de nieuwe voorzitter,
  Die Niessink had al lang op moeten stappen.

  Snap niet waarom ze geen bekende bands of zangers nemen.
  Meezingers en feestnummers, daar gaat het om.
  Niet die lokale amateurs die ze nu hebben.
  Misschien leuk voor de jeugd maar daar heb je niets aan, die geven niets uit.

  Maar nee, tijd en geld in LED verlichting steken zodat je een paar liter diesel uitspaart, daar zitten we op te wachten.

 4. Nee Frank, er wordt in LED geïnvesteerd, omdat eenvoudigweg gloeilampen niet meer worden gefabriceerd.
  Dat er dan een paar liter diesel mee wordt uitgespaard is alleen maar mooi meegenomen. Die verlichting heeft niet zoveel gekost. Het materiaal tegen inkoopprijs en de montage is door vrijwilligers gedaan.

 5. Als ik je dus goed begrijp Dirk, dan is het verhaal van Niessink over Milieu en Natuur dus onzin.
  Het is alleen maar gedaan omdat gloeilampen niet meer verkrijgbaar zijn.

 6. Ben het met piet uit neede eens ze moeten de kermis bij betrekken,ik heb ook eens gevraagd dat de kermis niet veelvoorstelde kreeg als antwoord er was overal in augustus kermis,en in eibergen hebben ze wel een goede kermis,ik denk dat het staan geld te hoog is en dat zij dit niet weer kunnen verdien.

 7. De vervanger voor de gloeilamp is ook geen ledlamp. De nieuwe gloeilamp heeft exact dezelfde afmetingen als de oude alleen zit er een halogeenlampje in,dus nog steeds ouderwets met een wolfram draadje erin. Alleen door het halogeengas zou die iets efficienter moeten zijn. Daarintegen zijn ledlampen ontzettend grote netvervuilers een zogeheten harmonische vervuiling die het hele net scheef trekt van de energieleverancier. Een inschakelspanning 10 X hoger dan gloeilampen en de levensduur moet zich ook nog bewijzen omdat het een relatief nieuw product is.

  Groetjes een Kema inspecteur

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven