Sidney Moes jeugdkoningin van Eibergen

tn_dsc08116EIBERGEN – Het schuttersgilde van Eibergen heeft voor het eerst in de geschiedenis een jeugdkoningin. Niemand minder dan Sidney Moes veroverde deze titel zondagmiddag 25 augustus in het Eibergse openluchttheater. Ze gooide de vogel naar beneden. Ruim een uur hebben de jeugdige deelnemers er over gedaan om de vleugels, kop, staart en romp naar beneden te krijgen. Jelle de Vries – bestuurslid schuttersgilde – was tevreden over de opkomst. “Volgend jaar gaan we natuurlijk nog groter uitpakken. De eerste wedstrijd is in ieder geval geslaagd!” Andere uitslagen: Jade Leusink (vleugel), Indy Hartemink (vleugel) en Maud Meyer de staart. Om 15.00 uur gingen de volwassenen van start met het vogelschieten. Om 17.30 uur wordt de nieuwe schutterskoning of -koningin gehuldigd.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3984]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven