Wanneer trekt het corso door de straten?

REKKEN – Het bloemencorso, hoogtepunt van het Volksfeest, is woensdag 21 augustus vanaf 14.00 uur en donderdag 22 augustus vanaf 9.30 uur te zien in en om Rekken. Daarnaast trekt op vrijdag 23 augustus de bonte stoet door de Duitse Stad Vreden. In het totaal zullen 12 grote en tientallen kleine met bloemen beplakte wagens door de staten van Rekken en Vreden trekken. Een en ander wordt opgeluisterd door de muziekkorpsen van Rekken en Vreden.

Ieder jaar is het weer een uitdaging om een actueel, liefst Rekkens, onderwerp te vinden om uit te beelden. De wagens zijn met ongeveer 1,3 miljoen dahliabloemen beplakt, wat zorgt voor een prachtig schouwspel. Jong en oud zijn de laatste weken, dag en nacht in de weer geweest om de wagens te bouwen en te voorzien van de prachtige dahliabloemen. Een dorpje als Rekken, met maar 1400 inwoners, is ieder jaar toch weer in staat om dit prachtige corso te realiseren: Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.

Naast het bloemencorso is er ook het vogelschieten en de diverse volksspelen, hierbij gaan de Rekkenaren hun krachten meten. Woensdag na de optocht is er op het feestterrein en in de tent gelegenheid voor ontspanning, dit is gratis toegankelijk. Donderdag is om 12.30 uur de prijsuitreiking op het feestterrein. Vanaf 20.00 uur is de feesttent geopend en is er muziek van de band ”Major League”.

Vrijdagavond is er een slotavond met medewerking van de band ‘’ Storm”, ook dan is de tent open vanaf 20.00 uur. Voor verdere vragen verwijs ik u naar de site van het Rekkens Volksfeest www.bloemencorsorekken.nlof u kunt telefonisch contact opnemen met de voorzitter Ben Hasselo tel 06-53245827.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven