Avond over nieuwe spiritualiteit in Neede

NEEDE – De werkgroep  van de PKN gemeente Neede organiseert op dinsdag 17 september om 20.00 uur in Diekgraven achter de Grote Kerk in Neede  een avond over de nieuwe spiritualiteit. Deze avond is in handen van ds. Jan Struijk uit Eibergen. Er is ook gelegenheid voor eigen inbreng. Iedereen is welkom.

‘Mijn grootouders waren nog katholiek en hervormd, maar hun kinderen al niet meer. Ik zelf geloof in een bepaalde kracht, in liefde’. Het is een zinnetje uit het boekje ‘Zwevende gelovigen’ van Joep de Hart. Met dit kleine zinnetje wordt de enorme omwenteling beschreven die op geloofsgebied plaatsvindt in onze tijd. Wat kort door de bocht samengevat: Van een kerk met stevige dogma’s en geloofswaarheden en –waarden, die God zelf de mens gegeven heeft, gaat het nu om wat ik beleef aan God/god in mijzelf.

Van ‘U zij de Glorie’ naar ‘Mij zij de G/glorie’. Wat betekent dit alles voor ons en voor de kerk? Zijn we zelf ook veranderd in ons geloven in de loop der jaren? En hoe dan? Wat ervaren we als verlies en wat als bevrijdend? In hoeverre zijn we zelf ‘nieuwe spirituelen geworden? Is de grens wel zo hard tussen wat in de kerk gebeurt en in al die ‘workshops.

Struijk: ”We gaan dieper in op wat Joep de Hart beschreven heeft in zijn boekje. Daarnaast gaan we zelf aan het werk met de vraag in hoeverre we zelf veranderd zijn in ons geloof. Waar ligt het begin van ons geloven bij ‘U’ of bij ‘Mij’? Of misschien wel bij allebei?”

”Als werkgroep Inspiratie en Ontmoeting denken we dat dit een avond zal zijn vol met actuele vragen en dat deze ontmoeting  u zeker zal inspireren.” Nadere informatie is te krijgen bij [email protected] ,via de website  of via Bea Ligtenbarg 286884.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven