Bezwaren uitbreiding Campina van tafel

BORCULO – Van 3 juli tot 13 augustus heeft het bestemmingsplan “Borculo, FrieslandCampina 2013” ter inzage gelegen. Binnen deze termijn konden belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen. Het vastgestelde bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe melkpoederfabriek en de uitbreiding van de bestaande weiproductenfabriek mogelijk.

Bij de Raad van State zijn vier beroepschriften ingediend. Inmiddels heeft één buurtbewoner zijn beroepschrift weer ingetrokken en één beroepschrift van de eigenaar van een aantal huurwoningen, wordt op korte termijn ingetrokken.

Uiteindelijk zijn er dus nog twee individuele beroepschriften over bij de Raad van State. In de media verschijnen berichten dat ‘de buurt’ tegen de bouw van de fabriek is. Dit is geen juist beeld. Binnen de geluidszone van het vastgestelde bestemmingsplan liggen in totaal 280 woningen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Bezwaren uitbreiding Campina van tafel”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven