Bijzondere expositie bij Fysio Eibergen

EIBERGEN – Vanaf maandag 2 september exposeren Wim Hietbrink , fotograaf, en Truus Servaas, keramiek, de komende drie maanden  in de Fysio-praktijk aan de Nieuwstraat 43/45 te Eibergen. Deze expositie is te bezichtigen tijdens kantooruren. Truus Servaas is woonachtig in Winterswijk (Ratum). Na diverse workshops gevolgd te hebben, bij Jos Hering en Frank Theunissen, is Truus als zelfstandig keramiste aan de slag gegaan. Het bewerken van de klei tot vormen en beelden,uiteenlopend van groot tot klein, die een eigen uitstraling hebben is voor haar een uitdaging. Ze wil zich daardoor onderscheiden van andere keramisten. De vormen zijn vol, rond en robuust. Worden gebakken of Raku gestookt.

Truus werkt met glazuren maar ook veel met engoben (kleislib met pigment). Deze laatste materialen geven weer een ander kleureffect aan haar creaties. Enkele objecten zoals mensfiguren,vaas, koppen- of moet men spreken van hoofden- zijn op een eigenwijze eigen wijze uitgevoerd. Truus is lid van de Kunstkring B-Art ( berkelland Art)

Wim Hietbrink is een rasechte Eibergenaar, voorheen drukkersgezel, en 38 jaar fotograaf. De eerste foto die hij maakte werd van tekst voorzien door zijn vader, Dolf Hietbrink, die correspondent was voor diverse regionale en lokale kranten.  Zoals Wim zegt: ”Iedereen kende mijn vader Dolf Hietbrink.” Van de verdiensten die daarna regelmatig binnenkwamen heeft hij fotoapparatuur gekocht, opleidingen gevolgd en een fotozaak opgericht. Nu kent iedereen Wim Hietbrink. Omdat hij vindt dat men meer moet doen dan de foto’s alleen maar opslaan op de pc of fotoboek zocht hij een andere manier om foto’s aan het publiek te tonen.

Deze expositiemogelijkheid heeft hij daarom enthousiast aangenomen. “Foto’s die haarscherp zijn: ieder haartje op een ontluikend blad zijn te tellen, of de verschillende kleurovergang in de verenpracht van een buizerd. En dat alles gewoon met een compactcamera. Ik geef hier ook cursussen in, zegt Wim, om er meer uit te halen dan erin zit.” De foto’s zijn divers : landschappen , dieren , bloemen en opnamen waarbij je echt even moet kijken wat het nu zou kunnen zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven