‘Bliksemboom’ gekapt door de brandweer

NOORDIJK – Bewoners aan de Elsmansdijk werden vrijdagavond 6 september opgeschrikt door een harde knal. De bliksem was tijdens een hevige onweersbui ingeslagen in een grote eik langs de doorgaande weg. De boom werd compleet gespleten. Brandweer Neede moest – na een telefoontje van een bewoner – tegen 18.45 ter plaatse komen om de gevaarlijke boom om te zagen. De klus verliep zonder problemen (zie video). De weg is korte tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De boom ligt op dit moment in een weiland. “We zijn blij dat de bliksem in een boom is geslagen, beter dan een woning of boerderij. Vorige jaar was er ook een inslag in één van de bomen”, zegt een boer die staat te kijken naar de zaagwerkzaamheden. NUB kreeg tot heden (19.45 uur) geen meerdere meldingen van overlast in Berkelland.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4021]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven