Duurzame veehouder stelt bedrijf open

HAARLO – Op 21 september aanstaande houdt veebedrijf Prinsen (Borculoseweg 42, 7273 SJ Haarlo) van  13.30 tot 17.00 uur een open dag.  Het melkveebedrijf  is  een van de weinige veebedrijven die actief  is  met Biogas  in de Achterhoek.  Tijdens deze open dag  is de innovatieve installatie voor de kleinschalige productie van groen gas uit mest en gras te bezichtigen. Ook  geeft eigenaar Prinsen uitleg over de vele andere innovatieve activiteiten  op en bij het erf zoals de eendenkroos vijver ,de cv ketel  op biogas alsook de verwarming van woning en bedrijfsgebouwen met behulp van een wkk. en de nog te plaatsen zonnepanelen

Op het bedrijf in Haarlo is de familie Prinsen al lange tijd actief als veehouder.  Om het  relatief kleinschalige veehouderijbedrijf  voor de toekomst klaar te maken is er gekozen voor het streven naar  een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Naast een gesloten kringloop voor mineralen is het zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie een belangrijk uitgangspunt.

Na een driejarige voorbereidingsperiode is daarvoor  in de herfst van 2012 een kleinschalige  groen gasinstallatie in bedrijf genomen. Deze levert nu al  een belangrijk deel van de behoefte aan gas en elektriciteit.

Het streven is dit de komende jaren stap voor stap verder uit te bouwen.Open Dag Veebedrijf Prinsen, Borculoseweg 42, 7273 SJ Haarlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven