Expositie ‘Kunst in huis, geen kunst’ open

EIBERGEN – De Kunstkring B-Art ( Berkelland Art) exposeert onder de titel “Kunst in Huis. Geen Kunst!” vanaf woensdag  5 september tot eind oktober  in Zalencentrum De Huve. Herbert Wensink, de voorzitter van B-Art heeft de expositie geopend. “Een kleurrijk geheel waar de leden vol passie mee bezig zijn. Of dit nu in 3 D is of in het platte vlak, het is steeds verrassend wat onze leden maken. Het zijn zeer verschillende technieken die men binnen de vereniging vindt: aquarel, acryl- olieverftechniek en tekeningen, linotechnieken. Werken met woord en beeld, beeldhouwwerk, houtsculpturen. De werken die geëxposeerd worden zijn: strak en abstract, intuïtief, realistisch, en van groot tot klein en fijn,” volgens Herbert Wensink, die zichzelf niet creatief vindt.

Geert van der Veer (beheerder De Huve) bood B-Art deze gelegenheid en in overleg met Thea Lodder namens de expositiecommissie, werden de afspraken gepland. De mooie lichte ruimte van De Huve, de huiskamer en de daarachter gelegen ruimte met openhaard, vond de kunstkring een perfecte gelegenheid hun werkstuk te tonen. Dat was woensdagavond dan ook een aanleiding om een  toost uit te brengen op de kunstenaars en hun genodigden. Twaalf amateurschilders nemen deel met ieder een kleine selectie uit hun werk en acht keramisten wisselen per twee maanden hun werkstukken in de twee vitrines die een plaats mochten hebben binnen De Huve. Aan de wanden hangen ongeveer dertig schilderijen en tekeningen. Vier keer per jaar komen de leden bijeen en is er gelegenheid om  het werk van elkaar te bekijken, toe te lichten en, wanneer dat op prijs gesteld wordt, aanvullende tips te geven zodat men kan groeien.

De tips bestaan uit: hoe gebruik je materiaal, hoe ontstaat een proces, wat doen lijnen en compositie, hoe liggen verhoudingen etc. Die kennis  wordt aan elkaar doorgegeven. Een nieuw thema wordt dan bekend gemaakt. Hieraan deelnemen is niet verplicht want ook door kijken en luisteren kan men zich ontwikkelen. De slogan: “Kunst in huis. Geen kunst !” heeft de vereniging gekozen om ook aandacht te geven aan het feit dat men kunst in huis kan halen met de mogelijkheid die kunst na een half jaar te ruilen voor iets anders “aan de muur” of op een kast, tafel of in een  vitrine. Acht amateurkunstenaars nemen deel aan deze kunstuitleenactiviteit.

De website van de vereniging ( www.kunstkringbart.nl) geeft  de activiteiten van de verschillende kunstenaars, diverse exposities, werkstukken van leden  en natuurlijk de kunstuitleenvoorwaarden weer. De expositie “Kunst in huis. Geen Kunst!” is tijdens openingsuren van zalencentrum De Huve te bezoeken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven