Het Vinkennest is klaar voor hondenplons

hondenplons-kopEIBERGEN – Op zondagmiddag 15 september wordt het zwemseizoen in Eibergen op een ludieke manier afgesloten. Het Vinkennest organiseert op die dag – samen met Snuffel Express en Discus Florijn – een hondenplons. Van 15.00 tot 18.00 uur mogen viervoeters en hun baasjes een duik nemen in het openluchtbad. “De honden krijgen zelfs zwemles”, grapt Roy Hassink. Dit jaar is de plons ten bate van de dierenambulance. Vrijwilligers Gert Wissing en Olette van der Werf waren blij verrast toen ze dit nieuws hoorden. Wissing: “Het geld gaat naar de aanschaf van een nieuwe ambulance. We moeten broodnodig uitbreiden. Op dit moment kunnen we de capaciteit met de bestaande voertuigen niet meer aan.” De dierenambulance is tijdens de plons ook aanwezig en geeft tekst en uitleg over het vak.

Het zwembad verwacht ruim driehonderd viervoeters. ”Maar het kunnen er ook meer zijn. We zijn op dit moment druk bezig met de promotie. We hangen overal posters op en flyeren bij winkels in de buurt”, zegt Hassink. Begin deze week nam de dierenambulance een voorproefje in het zwembad (zie video). Voor en tijdens de hondenplons is er een Fairderie rondom het zwembad. Achterhoek Events verzorgt deze beurs.

Zaterdag om 13.00 uur gaat Fairderie van start. Mensen kunnen dan tot 19.00 uur bij het zwembad terecht. Op zondag zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Bedrijven en hobbyisten kunnen zich nog opgeven via [email protected].

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4017]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven