Julia te Woerd blij met Rabo Talentenplan

REKKEN – Ruim twee weken terug hebben de Rabo Talentendagen plaatsgevonden bij de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) in Ermelo. Naar aanleiding van deze Rabo Talentendagen is een selectie van talentvolle combinaties gemaakt door bondscoaches en toptrainers als Anky van Grunsven en Adelinde Cornelissen.  De geselecteerde talenten mogen als onderdeel van het Rabo Talentenplan nu deel te nemen aan de Rabo Regiotrainingen.

Julia te Woerd uit Rekken heeft met haar pony Jacodi’s Aziël meegedaan en kreeg de verheugende mededeling dat zij is geselecteerd voor de Regiotrainingen. Op haar protocol stond als conclusie het volgende; “Je hebt het tweede rondje sterk gereden met meer controle dan het eerste. Je hebt de aanwijzingen goed opgepakt en uitgevoerd. Goed gedaan.”

Julia werd voor de selectie dag uitgenodigd nadat ze eind juli een regionale selectie dag in Kootwijk heeft verreden. De criteria om daar deel te kunnen nemen zijn de volgende; de ruiter/amazone moet tussen de 12 en 14 jaar oud zijn, dient Z startgerechtigd te zijn met een D pony, met minimaal 4 winstpunten. Ze werd beoordeeld door de bondscoaches Rob Ehrens, Luc Steegs en Roelof Bril van wie ze direct feedback kreeg. Vervolgens mocht ze samen met trainer Niels Nanning  aan de slag voordat ze voor de tweede manche in de ring mocht verschijnen. Dat resulteerde in een keurig gereden tweede ronde, waarover de coaches  ook duidelijk meer tevreden waren. Julia heeft erg van de dag genoten en ging trots met een mooie jas en zadeldekje  van de sponsor naar huis.

De Rabo regiotrainingen bestaan uit twee keer vier lessen met tussendoor een terugkoppeling naar de progressie die de talenten maken. De bondscoaches van paardensportbond KNHS spelen hierbij een belangrijke rol. Ze wonen Rabo regiotrainingen bij en overleggen met toptrainers over de ontwikkeling van de ruiters. De Rabo regiotrainingen worden verzorgd door de beste ruiters en trainers van het land.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven