Recordjaar voor Eibergs openluchttheater

EIBERGEN – Nooit eerder kwamen er zoveel mensen naar Openluchttheater Eibergen als afgelopen seizoen. Het theater trok 15.000 bezoekers. Het vorige record dateert van 2012 toen er 13.300 mensen kwamen. ‘’Er sneuvelden meer records. Zo waren we dit seizoen drie keer uitverkocht met Racoon, Herman van Veen en dancefestival Have A Nice Day. Bovendien scoorde een dagevenement nog nooit zoveel bezoekers als dit jaar. Met dank aan de festivalweide trok Have A Nice Day meer dan 4.000 bezoekers’’, aldus woordvoerder Raph Schouten van het openluchttheater. Voor het eerst werden er bij de voorstelling van Herman  van Veen op het swingplein 250 stoelen geplaatst. Ook dat pakte goed uit. Het theater heeft afgelopen seizoen opnieuw flink geïnvesteerd in de accommodatie.

Vrijwilligers hebben achter het podium een overdekte opslagruimte gemaakt, de urinoirs zijn overkapt en bovenin het theater is een extra bar gemaakt. Verder werden er lichtspots en kleurfilters in de bosschages geplaatst en hangt er bij evenementen boven het Muntenplein een kroonluchter van solarlampen.

Het aantal donateurs is ondanks de crisis gelijk gebleven. ‘’Dat zien we als een enorm compliment en stuk waardering voor al het werk dat wordt verzet door onze 120 vrijwilligers.’’ Achter de schermen is het theater druk met de programmering 2014.

Het streven is om drie grote namen te strikken. Het openluchttheater viert dan ook het 60-jarig bestaan. Dat krijgt eveneens extra aandacht.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven