Speciale netwerkdag voor ondernemers

RUURLO – ‘De DAG voor de Berkellandse Ondernemer’ beleeft op donderdag 26 september haar derde editie. De bijeenkomst van Platform BV Berkelland wordt gehouden in de Orangerie in Ruurlo en duurt van 15 tot ongeveer 20 uur. Het thema luidt: Kennisdeling en Samenwerking, de sleutel tot succes! “Het onderwerp verdient de volle aandacht”, zegt Rinus Smet, voorzitter van Platform BV Berkelland. “Zeker in het licht van de huidige economische en maatschappelijke ontwikkelingen.”

Volgens Rinus Smet ontstaan er door kennisdeling en samenwerking nieuwe kansen en markten voor bedrijven en bedrijfstakken. “Nieuw ondernemen is noodzakelijk voor het verdienmodel van morgen. Het gaat erom kennis en ervaringen uit te wisselen en deze te behouden in Berkelland. Om krachten te bundelen. Niet alleen in de keten, maar ook met bedrijven in de directe omgeving. Dat is uitdagend en inspireert.” Op die manier kunnen alle partijen gezamenlijk inspelen op de veranderingen in de markt. Zo biedt co-creatie ongekende groeimogelijkheden. “Nieuwe samenwerkingsvormen zijn bepalend voor toekomstig succes. Ondernemers moeten afstappen van de gedachte dat iedereen een concurrent is”, aldus Rinus Smet.

Doel van De Dag is om ondernemers in Berkelland zich hiervan bewust te maken. Dat gebeurt aan de hand van succesvolle praktijksituaties in combinatie met een theoretische onderbouwing. Open innovatie Er zijn niet alleen deskundige sprekers, maar er is zeker ook ruimte voor inspirerende voorbeelden van lokale ondernemers. Zo komen de bedrijven Eijgenhuijsen Precisievervoer Ruurlo, Bannink Meubelen Borculo, CTST Broculo, Wies Bol Advies Eibergen en Chocolaterie Hulshof Eibergen uitgebreid aan bod. Sprekers zijn Dr. Ir. Sandor Löwik en Jan van Setten. Löwik werkt als assistent-professor aan het departement bedrijfskunde en is verbonden aan de Universiteit van Twente.

Zijn betrokkenheid bij het mkb is groot, vooral met de maakindustrie. Bedrijven die zich inzetten voor open innovatie en samenwerking zijn het beste antwoord om weerstand te bieden aan de (inter)nationale concurrentie, zo stelt Löwik. Jan van Setten is een veelgevraagd spreker. Hij fungeert als management coach op de terreinen leiderschapklantgerichtheid en organisatieverandering. In 2012 werd Van Setten uitgeroepen tot ‘beste spreker’ bij de Week van de Ondernemer.

Nieuw onderdeel Een nieuw onderdeel is de verkiezing van de Berkellandse Ondernemer van het Jaar. De projectgroep Profilering presenteert op De Dag drie genomineerden waaruit de deelnemers van DE DAG de winnaar kiezen. Toin de Ruiter fungeert als dagvoorzitter van DE DAG. Hij is commercieel directeur van BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs en was eerder regiomanager van VNO/NCW Achterhoek.

Platform Platform BV Berkelland is een samenwerkingsverband van de Industriële Kring, ondernemersverenigingen en gemeente Berkelland. Samen worden activiteiten ontplooid en inspanningen verricht om de plaatselijke en regionale economie een impuls te geven. Han Boer, wethouder Economische Zaken van de gemeente Berkelland is een groot voorstander van de samenwerking gezien de veranderingen voor zowel ondernemers, overheid en organisaties.

Voor meer informatie over De DAG en om in te schrijven: www.platformbvberkelland.nl Voor (nieuwe) leden van de industriële kringen en ondernemingsverenigingen in Berkelland is deelname gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven