Toppers ontdekt tijdens Jongedierendag

RUURLO – Op zaterdagmorgen 28 september hebben de kleindieren verenigingen van Neede, Borculo en Ruurlo (NPV-Neede, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) voor de viifde keer gezamenlijk hun Jongedierendag gehouden bij de familie Wassink aan de Wiersseweg in Ruurlo. Tijdens de Jongedierendag werden de dieren – die dit jaar geboren zijn – door landelijk gekwalificeerde keurmeesters beoordeeld waarbij de fokker en overige belangstellenden de keurmeester vragen mochten stellen. Vooral voor beginnende fokkers was dit een prima gelegenheid om te weten te komen waar op te letten bij de dieren. Precies 38 fokkers van de drie verenigingen stuurden gezamenlijk ruim 200 dieren in.

De drie Berkellandse kleindierverenigingen kijken met tevredenheid terug op een geslaagde keuring die ook volgend jaar gepland staat op de laatste zaterdagmorgen van september. De winnaars waren bij de Hoenders; Dick Colenbrander uit Zelhem met een Orpington. Dwerghoenders; Wilco Popkes uit Borculo met een Antwerpse Baardkriel. Konijnen; Lammert Blikman uit Ruurlo met een Alaska. Sierduiven; Johan Tijink uit Neede met een Engelse dwergkropper.

Siervogels: Jan van Leijen uit Neede met een Lachduif. De jeugdwinnaars waren bij de Hoenders; Bart & Rick Slijkhuis uit Neede met een Barnevelder. Konijnen; Ramon Oonk uit Neede met een Alaska.

[nggallery id=4072]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven