Veel diploma’s uitgedeeld bij Berkelstreek

BORCULO – Tijdens een feestelijke bijeenkomst kregen 22 leerling-werknemers van Bouwopleiding Berkelstreek in Borculo afgelopen woensdag hun diploma of praktijkverklaring uitgereikt. De diploma-uitreiking kende een feestelijk tintje en werd opgeluisterd door twee hoofdrolspelers van het televisieprogramma Het Wilde Oosten van RTL5. Eén van hen is leerling-werknemer bij Bouwopleiding Berkelstreek. De andere hoofdrolspeelster zorgde voor een muzikale noot tijdens de geslaagde avond. De jongeren slaagden voor bouwopleidingen op niveau 2, 3 en 4. Het gaat om metselaars, timmermannen, een bouwplaatsassistent metselen en een assistent uitvoerder. Sommige beroepskrachten hebben inmiddels een baan gevonden, anderen gaan via een uitzendbureau aan de slag of zijn op zoek naar werk. Andere leerling-werknemers hebben voor een vervolgopleiding gekozen.

Een goede keuze, gezien de huidige economische situatie en de krapte op de arbeidsmarkt. “Maar dat kan snel weer veranderen”, vertelt Jan Gersen van Bouwopleiding Berkelstreek, dat onder de nieuwe naam Bouwmensen Gelderland Oost verder gaat. “Daarom moeten we vooruit kijken. In de nabije toekomst kunnen we door de sterke vergrijzing te maken krijgen met een personeelstekort. Zeker als de bouw aantrekt, zal de vraag naar goed opgeleide vakkrachten flink toenemen.” Daarnaast springt het opleidingsbedrijf in op andere ontwikkelingen. Zo wil men meer vraaggericht gaan scholen. Dat betekent meer maatwerk opleidingen en/of cursussen. Daarbij wordt samenwerking gezocht met de installatiesector en schildersbranche. “De markt vraagt, zeker bij renovatieklussen, allrounders die alle voorkomende werkzaamheden kunnen verrichten voor een efficiënt proces”, aldus Jan Gersen.

“Daarom gaan we er actief mee aan de slag.” Maar er is zeker ook ruimte voor specialisaties. Zo is er nu al een tekort aan vakkrachten die ‘duurzaam bouwen’ beheersen. “Daar is specifieke kennis voor nodig. Dat willen we in het opleidingsaanbod opnemen. Er zijn vier modules in voorbereiding die we leerlingen binnenkort kunnen aanbieden. Daarmee lopen we landelijk voorop. De modules zijn ook geschikt voor huidig bouwplaatspersoneel.”

De volgende leerling-werknemers werden tijdens de diploma-uitreiking in Borculo in het zonnetje gezet: Dennis Broekhuis, Mart Borckink, Wesley Lammers, Richard Aalderink, Christian Ballast, Leroy Ellenbroek, Mathijs te Grefte, Roy Haijtink, Tim Hesselink, Melvin Klein Gunnewiek, Tim Kuiper, Sjoerd Ligtenbarg, Yorick te Mebel, Tom Nelis, Kevin Overkamp, Bram van der Schroot, Arthur Slot, Nick de Greef, Joey Kartutu, Marco van der Plas, Jurjen Roerdink en Tom Koster.

De diploma-uitreiking in Lichtenvoorde wordt op 18 september en in Doetinchem op 25 september gehouden. Bouwmensen Gelderland Oost is de naam van de nieuwe organisatie die ontstaan is uit het samensmelten van Bouwopleiding Gelderland-Oost (Lichtenvoorde), Bouwopleiding Berkelstreek (Borculo) en OBD-Bouwopleidingen (Doetinchem).

Bouwmensen Gelderland Oost werkt vanuit de hoofdvestiging in Doetinchem en de nevenvestiging in Borculo. In totaal worden er dit schooljaar ongeveer 160 leerling-werknemers opgeleid.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven