Circus Award wordt uitgereikt in Eibergen

EIBERGEN – Na spannende verkiezingsstrijd bepaald door een publieksjury zijn de circusartiesten Charlotte Nijmeijer en Bernhard Renz van Circus Renz Berlin verkozen tot circusartiest van het jaar 2013. Zaterdag 12 oktober nemen zij tijdens de voorstelling de fel begeerde Circusweb Award in ontvangst. De artiesten werden dankzij een enorme schare fans verkozen tot beste circusartiest van Nederland. De Circusweb Award is die voor de tweede keer wordt uitgereikt heeft  veel reacties opgeleverd van circusbezoekers die per email hun stem en motivatie konden inzenden. Natuurlijk moesten die bezoekers wel attent worden gemaakt op het bestaan van die circusprijs, en dat vergt natuurlijk de benodigde hoeveelheid promotie in het circus zelf en via social media.

Wie bekend is, wordt bemind, zo kun je in dit geval stellen. Vooral het enthousiasme van Charlotte heeft ertoe geleid dat zij en haar partner werden uitverkoren. Bijzonder hierbij is dat Charlotte, voormalig schoonheidsspecialiste, nog maar kort circusartiest is. Zij heeft alles op alles gezet op het huidige niveau van de act te kunnen bereiken. Dat was ook een veelgehoorde motivatie om op dit stel te stemmen. Een respectabele tweede plaats voor de Circusweb Award was overigens voor Laila Renz, ook werkzaam bij Renz Berlin. Dat zegt wellicht ook iets over het niveau van de voorstelling van dit circus die bijna 500 stemmen binnenhaalde.

De Circusweb Award is een manier om het nieuws over circussen een positieve insteek te geven. Want er gebeuren vaak hele leuke dingen bij een circus die niet of nauwelijks de aandacht krijgen. Het is essentieel om op een goede manier het circus te promoten, want alleen dan trek je het benodigde publiek naar je circus. Circus is cultureel erfgoed, dat wil zeggen, het wordt van ouder op kind overgedragen.

Het hoort bij je vaste jeugdervaringen. En, als je eenmaal naar een circus bent geweest, dan weet je dat het zeker de moeite waard is om er een volgende keer weer naar toe te gaan. Zeker in Nederland kunnen we trots zijn op het niveau van de circusproducties die hier rondreizen. Wie alles wil weten over circussen en circusartiesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de website Circusweb.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven