Historische personen herleven in Borculo

BORCULO – Tijdens de Gelderse Museumdag (zaterdag 19 oktober), komt de 18e eeuwse geschiedenis tot leven op de Lebbenbrugge. In en om het huis maakt u kennis met het dagelijkse leven van alledag, uitgevoerd door tien historisch gekostumeerde personen uit de tijd dat de boerderij als herberg en tolhuis in gebruik was. Een uniek evenement om niet te missen.

In huis ontmoet u de waardin, de meiden en de knecht, kinderen spelen op de vloer en huishoudelijke taken worden uitgevoerd in de keuken en op de deel. Schuif gezellig aan voor een kopje thee in de herberg en luister naar het laatste nieuws en achterklap, of bak je eigen pannenkoeken buiten op de kachel. Op de tolweg kunt u een marskramer tegenkomen en houdt u vooral uw ogen open, er is weer gespuis gesignaleerd op de Hessenweg!
De presentaties op deze dag zijn een leuke beleving voor jong en oud. U ziet de Lebbenbrugge door totaal andere ogen. Het is de eerste keer dat er in dit unieke gebouw gebruik gemaakt wordt van levende geschiedenis. Het museum is deze dag gratis geopend van 11 tot 17 uur. Meer informatie vindt u op de website www.lebbenbrugge.nl.

Het evenement is een voorproefje van een groot 18eeeuws levende geschiedenis evenement dat plaats zal vinden op 24 en 25 mei 2014 ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van het museum.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven