Laatste woning is gesloopt in De Koppel

BORCULO – De laatste woning van wijkplan De Koppel fase II in Borculo is gesloopt. Aan de Prinses Margrietstraat viel eind vorige week nummer 22 voorlopig als laatste woning ten prooi aan de sloophamer. In februari is gestart met het slopen van in het totaal 52 woningen. De verschillende woningen stonden aan de Koppeldijk, Prinses Margrietstraat, Prinses Irenestraat, Prins Bernardstraat, Prinses Beatrixstraat en Koningin Julianastraat. De sloop van de tweede fase van het wijkplan is nu afgerond. Om de leefbaarheid in de wijk te bewaken, is niet gewacht tot alle woningen leegstonden. De blokken die niet meer bewoond werden, zijn zo snel mogelijk gesloopt. Daarmee werd vandalisme zoveel mogelijk tegen gegaan. En voor de omwonenden is het wel zo prettig om niet in een verlaten buurt te wonen.

Alle bewoners, van wie de woning in fase II werd gesloopt, hebben een andere geschikte woning gevonden. Veel bewoners zijn naar een nieuwbouw woning fase 1 verhuisd. Naast de sloop van woningen in de genoemde straten werden nog twee woningen aan de Kronenburgerstraat gesloopt. Die beslissing voor sloop kwam pas later. De corporatie wilde de woningen in deze straat eerst opknappen. Al gauw bleek de technische staat van de woningen zeer slecht en werd duidelijk dat de kosten voor renovatie niet opwogen tegen de kwaliteit die dan bereikt wordt. Ook cafetaria “de Koppel” met aangelegen woning is inmiddels gesloopt.

Op de gesloopte locaties (Prinses Margrietstraat, Prinses Irenestraat en Koppeldijk) bouwt ProWonen nieuwe woningen. De grond op de locaties wordt, totdat de nieuwbouw start, ingezaaid met gras. De gesloopte locaties aan de Koningin Julianastraat, Kronenburgerstraat en de Prins Bernhardstraat behoren bij de ontwikkeling in fase III. Hier is al gesloopt, omdat de meeste bewoners van deze woningen vooral naar de nieuwbouw fase I zijn verhuisd.

Om leegstand te voorkomen en de leefbaarheid beheersbaar te houden, is besloten om hier ook alvast te slopen. Bij deze locaties waar de ontwikkeling pas in fase III is, wordt samen met buurtbewoners en de gemeente gekeken voor een tijdelijke invulling van het terrein. Het wijkplan De Koppel bestaat uit drie fasen. In de eerste fase zijn 72 woningen gesloopt en  krijgen 84 groot onderhoud. Daarnaast werden 87 woningen gebouwd; 49 gezinswoningen, 24 comfortwoningen en 14 appartementen.

Naast de sloop van woningen bestaat de tweede fase uit het opknappen van 41 woningen. In de laatste fase van het wijkplan sloopt ProWonen nog 19 woningen. In de derde fase wordt geen groot onderhoud meer uitgevoerd. Het aantal nieuwbouwwoningen in fase II en III is nog niet definitief.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Laatste woning is gesloopt in De Koppel”

  1. We wachten met smart er op dat de sloper verder gaat in wijk de Berg, het ziet er niet uit, wat een bende.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven