Mooiste tuinen van Ruurlo zijn bekend

RUURLO – Afgelopen maandag 7 oktober werden de prijswinnaars bekend van de Ruurlose mooiste tuinen. De prijswinnaars waren van te voren uitgenodigd en kwamen in groten getale naar “de Tapperij” in Ruurlo. Ook waren er veel andere belangstellende tuinliefhebbers in de zaal. In het voorjaar, de zomer en het najaar zijn alle voortuinen in Ruurlo gekeurd door de keurmeesters. De tuinen worden door drie verschillende keurmeesters bezocht. Zij beoordelen de tuinen op verschillende onderdelen, zoals: het planten assortiment, het onderhoud en de opbouw van de tuin.

Bij de siertuinen: De eerste prijs ging net als in 2012 naar;  F.A. Buijtenhuijs, Brinklaan 1. Bij de jonge tuinen: De eerste prijs ging naar G.B. Norde, Lammerskampweg 14. Onderhoud: De eerste prijs voor de best onderhouden tuin ging naar W. Klein Wassink Pasmanshaard 1 en H.J.M Klein Gunnewiek, Pasmanshaard 3 voor hun gezamenlijke tuin.

Tuin buiten de bebouwde kom: Dit jaar werd er ook hiervoor een prijs uitgereikt. De eerste prijs ging naar L. Schepers, Morsdijk 9. Naast deze hoofdprijzen waren er ruim 40 andere prijswinnaars die allen met een prijs naar huis gingen. De voorzitter van de Berkellandse Groei- en Bloeiafdeling, Jan Schravesande, heeft de prijzen uitgereikt. De diverse prijzen zijn beschikbaar gesteld door diverse Ruurlose sponsoren en een sponsor uit Borculo. Wij willen deze sponsoren van harte bedanken voor hun medewerking. Zonder sponsoren zijn deze tuinkeuringen niet mogelijk!

Marcel Borkus, bekend van de open tuindagen aan de Borculoseweg en tuinontwerpster Joke Klein Tiessink uit Barchem hebben aan de hand van foto’s een aantal tuinen besproken en voorzien van complimenten en/of tips.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven