Nut en Sport fuseert met G.P.K.V. Groenlo

EIBERGEN – Na een zorgvuldige voorbereiding en het raadplegen van de leden is besloten dat de Kleindierenverenigingen G.P.K.V. Groenlo en Nut & Sport Eibergen gaan fuseren. Binnenkort zal het voltallige bestuur van beide verenigingen daarvoor de handtekening zetten bij de notaris. De naam van de nieuwe vereniging luidt: Kleindierenvereniging Oost Achterhoek. Beide verenigingen werken al vele jaren samen. Nadat Scholengemeenschap het Marianum in Groenlo 3 jaar geleden te kennen heeft gegeven niet langer een ruimte beschikbaar te stellen voor de jaarlijkse tentoonstelling van de G.P.K.V., organiseren beide verenigingen hun jaarlijkse tentoonstelling gezamenlijk.

Deze tentoonstelling (samen met de leden van Kan. & Exotenver. “de Berkel”) zal ook binnenkort weer worden gehouden, namelijk op zaterdag 2 en zondag 3 november a.s. in de Pickerhal te Eibergen. De samenwerking tussen beide verenigingen is altijd prettig verlopen. Een fusie is ook door het teruglopen van met name jeugdleden een voor de hand liggende stap. Met gebundelde krachten hopen we jaarlijks o.a. een Jongdierendag in Groenlo en een veelzijdige tentoonstelling in Eibergen te organiseren vóór en mét de leden.

Afgelopen weekend zijn door een tweetal leden al mooie resultaten behaald op de “Open tentoonstelling” van Diepenheim: Tom Rheberen uit Rekken werd winnaar bij de grote hoenders met een tarwekleurige Maleier hen en Hans Wesselink uit Groenlo met een witte Vlaamse reus voedster bij de konijnen. Beide dieren werden na een uitgebreide beoordeling door de keurmeesters het mooist bevonden binnen de diergroepen grote hoeders en konijnen.

Een mooi succes en een opsteker voor de nieuwe vereniging. “De Berkel” heeft dit jaar een record aantal inzenden van 344 vogels. Enkele leden van “De Berkel” zijn afgelopen weekend succesvol geweest op de Nationale Vogelshow te Almen. Voor de kinderen is er o.a. een knuffelhoek ingericht met konijnen en een caviabak. De zaal zal worden aangekleed met bloemstukjes, gemaakt door enkele echtgenotes van leden. De dieren worden vrijdag 1 november door de keurmeesters beoordeeld, waarna op vrijdagavond voor de leden de opening en de bekendmaking van de prijswinnaars is.

Openingstijden voor publiek zijn zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Graag tot ziens op zaterdag 2 of zondag 3 november a.s. in de Pickerhal te Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven