Oudste collectant in het zonnetje gezet

EIBERGEN – Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten (Eibergen) heeft afscheid moeten nemen van twee trouwe collectanten. Mevr. M.J. Sikkink – Bruinsma en Mevr. M. te Kamp. Mevr. Sikkink, (82) de oudste collectant uit Eibergen voor het FVG heeft dit jaar vanwege gezondheidsklachten en hoge leeftijd moeten besluiten om te stoppen met het collecteren. Ze is de laatste tien jaar trouw met de collectebus rond gegaan bij haar medebewoners op Whemerhof, maar heeft nu haar stokje overgedragen aan mevr. D. Rietman. Ook mevr. Te Kamp, die ook bijna tien jaar lang trouw gecollecteerd heeft voor het Fonds, moest wegens gezondheidsklachten dit jaar stoppen. Als blijk van waardering voor hun inzet in de afgelopen jaren ontvingen beide dames een bloemetje uit handen van Frieda van Enk, organisator van de FGV collecte in Eibergen.

Dit jaar waren er veertien afvallers bij de collectanten ten opzichte van 2012. Het wordt steeds moeilijker in alle straten en wijken mensen te vinden, die een paar uurtjes willen collecteren. Opvallend is dat de leeftijd van de collectanten grotendeels 50- en 60- en 70 plussers zijn. Waar blijft de jeugd? Desondanks heeft de collecte in Eibergen dit jaar  € 2.568 opgebracht.

Nieuwe collectanten voor volgend jaar kunnen zich alvast opgeven tel.: 0545 – 477 815 of per mail [email protected].

[nggallery id=4087]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven