Speciaal concert Gemengd Koor Borculo

BORCULO – Op zondagmiddag 10 november geeft het Algemeen Gemengd Koor Borculo in de Joriskerk in Borculo weer een najaarsconcert. Deze keer heeft het AGK voor een iets andere vorm gekozen. Voor dit concert is het 31-koppige Kleine Holte Koor uit Doetinchem uitgenodigd, dat muziekstukken van alle tijden uit westerse landen zoals van  Purcell en Elgar voor zijn rekening zal nemen. Het Kleine Holte Koor staat onder leiding van Dineke de Roo. Het bijna vijfenveertig jaar jonge AGK telt vijftig leden en zingt al vijfendertig jaar onder de bezielende leiding van Ina Sprick-de Wilde. Het AGK brengt muziek ten gehore uit Slavische  landen en het voormalige Oostblok van onder andere Dvořák en Bortniansky, waarbij het wordt begeleid door de vaste pianist van het koor, Frank Sterenborg.

Speciale gast deze middag is de beroemde accordeon-, bayan- en bandoneonist Oleg Lysenko. De Oekraïner van oorsprong speelt al sinds zijn zevende piano en stapte na een paar jaar pianostudie over op de bayan en accordeon. Na zijn opleiding aan het conservatorium in Kiev bezocht hij de Nederlandse  Messian Academy en daarna het conservatorium in Rotterdam. Oleg Lysenko treedt in het hele land regelmatig op als solist, maar ook met ensembles en theatergezelschappen. In Borculo zal hij een solo-optreden verzorgen en tevens de koren bij enkele stukken begeleiden.

Het concert wordt, zoals de titel al duidelijk maakt, een muzikale ontmoeting tussen koorklanken uit Oost en West. Als sluitstuk zullen de koren gezamenlijk muziek uit Rusland, Hongarije en Zweden laten horen.

Kaarten kosten 13 euro (inclusief een drankje na het concert) en zijn verkrijgbaar via de leden van het AGK, via [email protected], bij ‘Tabak en Wijn en zo’ in Borculo of op 10 november vanaf 14.30 uur in de kerk.

Kijk voor meer informatie over het koor op www.agk-borculo.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven