Stichting erg blij met nieuwe rolstoelen

BORCULO – Voorlichting geven op scholen over het leven met een beperking, is één van de doelen van Stichting Gehandicapten Platform Berkelland. Daarom dienden zij in 2012 een verzoek voor de aanschaf van rolstoelen in bij het coöperatiefonds van de Rabobank Achterhoek-Oost.  Vertegenwoordigers van de stichting waren erg blij toen ze met een tweede prijs van 7000,– euro naar huis gingen. Op 16 oktober j.l. werden 11 rolstoelen afgeleverd bij Ivy Vriezen, één van leden van de scholencommissie van de stichting. De scholencommissie van Gehandicapten Platform Berkelland is in 2010 gestart met het geven van gastlessen. Deze lessen worden gegeven in groep 7 en 8 op de basisscholen van de gemeente Berkelland en soms ook buiten deze gemeente.

Veel van de gastdocenten leven zelf ook met een beperking en zij nemen op vrijwillige basis deel aan het scholenproject. ‘Wij vinden het belangrijk om aan kinderen iets te vertellen en ze te leren over het leven met een beperking. Helaas bestaan er nog steeds vooroordelen over mensen met een beperking. Deze vooroordelen zijn hardnekkig en een manier om dat te veranderen is om aan kinderen uit te leggen dat mensen met een beperking net zo gewoon zijn als zij’.

De gastles bestaat uit een theoriegedeelte, hierin wordt uitgelegd wat voor beperkingen er zijn.
Vervolgens is het tijd voor de praktijkles. Kinderen mogen zelf ervaren hoe een functiebeperking zoals rolstoel gebonden, een gehoor of visuele beperking kan voelen. De kinderen ervaren dat het veel energie, en concentratie vergt om niet te kunnen zien, of in een rolstoel een spel te spelen, of om niet te horen wat de ander tegen je zegt. ‘Kinderen waarderen deze lessen bijzonder, we hebben zelfs wel eens een staande ovatie gekregen, aldus Ivy’.

Het is de traditie van de lokale Rabobank om initiatieven, verenigingen en stichtingen binnen het werkgebied te ondersteunen bij het realiseren van hun plannen. Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Met de prijs uit het coöperatiefonds zijn 11 rolstoelen aangeschaft die gebruikt worden tijdens de lessen. De rolstoelen gaan de komende tijd volop ingezet worden.

Wilt u meer informatie over de gastlessen? Raadpleeg http://www.gehandicaptenplatform-berkelland.nl of neem contact op met Christine Peter-Konings via 0545-842398 of [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven